Oud-FC Utrecht-coach 'Koning Ab' overleden

UTRECHT - In zijn woonplaats Nieuw Beijerland is Oud FC Utrecht-trainer Ab Fafié is overleden. Dat meldt amateurclub NBSVV op haar website.
Fafié volgde in oktober 1990 bij FC Utrecht de toen net ontslagen Cees Loffeld op. Utrecht was dat seizoen slecht begonnen, maar onder Fafié werd een opmars ingezet die eindigde op de 4e plaats en plaatsing voor UEFA Cup. Het leverde Fafié in de Galgenwaard de bijnaam Koning Ab op.
In de UEFA Cup versloeg FC Utrecht in de eerste ronde het Oostenrijkse Sturm Graz. In de tweede ronde stuitte de ploeg van Fafié op Real Madrid, een loting die Fafié een legendarische uitspraak ontlokte: "Ach, je kunt beter overreden worden door een Cadillac dan door een Volkswagen." Real schakelde Utrecht inderdaad uit. Dat jaar eindigde Utrecht als 11e in de eredivisie.
Nadat Fafié Utrecht nog naar een 8e en een 15e plaats had geloodst vertrok hij in in 1994 bij de club.
Fafié vertrok naar Cyprus en was later onder meer trainer bij Go Ahead Eagles en twee clubs in Indonesië. Na zijn vertrek uit het betaalde voetbal werkte hij voor amateurclub NBSVV in zijn woonplaats Nieuw Beijerland.
Ab Fafié is 71 jaar oud geworden.