Hoofdklasse hockey van start

UTRECHT - De mannen van SCHC hebben de eerste wedstrijd van het hoofdklasseseizoen verloren. In Bilthoven werd het 3-2 voor Oranje Zwart uit Eindhoven.
Bij rust leidde Oranje Zwart al met 2-0. Thomas Briels maakte de eerste, Mink van der Weerden de tweede uit een strafcorner. Na rust scoorde Stephen Jenness de aansluitingstreffer. Van der Weerden maakte via een strafbal 3-1. Het slotakkoord was voor SCHC-speler Hugo Inglis, hij maakte één minuut voor het einde van de wedstrijd 3-2.
De heren van Voordaan hebben een ruime nederlaag geleden in en tegen Laren. Na het laatste fluitsignaal was het 6-1 voor Laren. De kampioen van de overgangsklasse van het vorige seizoen kon geen vuist maken tegen Laren dat 8ste werd in de hoofdklasse.
De ploeg van Peter Kalfsterman maakte in hun eerste wedstrijd in de hoofdklasse zelfs geen enkel doelpunt. Het enige doelpunt in het voordeel van Voordaan, was een eigendoelpunt van Martijn Havenga van Laren.
De hockeyheren van Kampong deden het beter 3-1 gewonnen. In het uitduel tegen HGC waren de Utrechters de sterkste partij. Roderick Weusthof was de grote man aan de kant van Kampong. Hij maakte een doelpunt uit een strafcorner en een doelpunt uit strafbal. De andere Utrechtse goal kwam op naam van van Sjoerd de Wert die een strafcorner binnen sloeg.