UVV wint, play-off-race nog niet gestreden

UTRECHT - De honkballers van UVV hebben hun 5e overwinning op rij geboekt in de hoofdklasse. De Utrechters versloegen Sparta/Feyenoord met 11-1. UVV had hier slechts acht innings voor nodig.
Austin Weymouth sloeg sloeg met drie honkslagen vier van de elf punten binnen. Norbert Jongerius was 'hot' met vier honkslagen en twee runs. Jurjen van Zijl gooide een uitstekende wedstrijd voor de thuisploeg. Alleen in de 3e inning kwam hij even in de problemen toen Pioniers één keer scoorde. In zeven innings kreeg hij vijf honkslagen tegen, gooide twee keer drie-slag en twee keer 4-wijd. Sedley Karel gooide een perfecte achtste inning.
Ondanks de zege slaagde de ploeg van Frank Koene er niet in dichterbij Pioniers te komen in de strijd om de laatste play-off plaats. De Hoofddorpers wonnen hun wedstrijd tegen ADO met 4-2.
Zaterdag en zondag staan de laatste twee wedstrijden op het programma. UVV moet beide duels winnen en hopen dat Pioniers minimaal één keer in de fout gaat. Als beide ploegen gelijk eindigen gaat UVV naar de play-offs op basis van onderling resultaat.