Wesley Sneijder betreurt vertrek Van Marwijk

UTRECHT - "Heel erg jammer." Dat zei Wesley Sneijder woensdag in een eerste reactie bij de NOS op het vertrek van bondscoach Bert van Marwijk. "Hij heeft zelf de handdoek gegooid. Het is nu klaar. Maar ik had graag het EK nog met hem geëvalueerd", aldus de Utrechter.
Sneijder had niet verwacht dat Van Marwijk nu al een besluit zou nemen. "Er zijn de laatste dagen veel dingen geroepen in de media, maar dat hij zo snel zou besluiten om op te stappen, komt totaal onverwacht voor mij."
De middenvelder van Internazionale kijkt met veel plezier terug op zijn tijd met de bondscoach. ",We hebben samen 4 jaar heel goed gewerkt'', zei hij. "2 jaar geleden was het nog heel goed, nu op het EK was het heel slecht. Maar ik ben ervan overtuigd dat hij op het EK alle energie in Oranje heeft gestoken. Hij heeft altijd heel positief om de groep heen bewogen. Het is niet gemakkelijk om bondscoach te zijn in Nederland. Als je dan ook nog zo veel kritiek krijgt na een slecht toernooi, dan begrijp ik dat je zo'n besluit kan nemen.''
Over een opvolger heeft Sneijder nog geen mening: "Op dit moment zou ik dat niet weten.''