Frank Demouge vertrekt naar Bournemouth

UTRECHT - Frank Demouge vertrekt naar de Britse club AFC Bournemouth. De club meldt op zijn site dat de 29-jarige spits een tweejarige contract heeft getekend. Op 1 juli moet de transfer rond zijn. Bournemouth speelt in de Engelse League One.
Demouge speelde twee seizoenen voor FC Utrecht, die hem in de zomer van 2010 overnam van Willem II. De spits kwam in 43 competitieduels uit voor FC Utrecht en scoorde daarin dertien keer.
Vooral de tweede helft van het voorbije seizoen, was Demouge in goede vorm en dat wekte de interesse van de The Cherries, de bijnaam van Bournemouth. Hoeveel de Engelse club betaalt voor de spits is niet bekend.
De Nijmegenaar had nog een contract tot medio volgend jaar. FC Utrecht verkeert financieel in zwaar weer en kan het geld in ieder geval goed gebruiken.
Eerder deze week bleek de club ook al aanvaller Eduard Duplan in de etalage te hebben gezet. Die gaat waarschijnlijk ook naar Engeland om voor Swansea City uit te komen. Daar speelt ook voormalig FC Utrecht doelman Michel Vorm.
FC Utrecht deed op heden één aankoop. Doelman Robbin Ruiter kwam over van Volendam.