Arne Slot vol lof over FC Utrecht-collega Jans, Stengs twijfelgeval bij Feyenoord

Ron Jans
Ron Jans © Orange Pictures
Utrecht - Feyenoord-trainer Arne Slot is vol lof over zijn collega Ron Jans van FC Utrecht in aanloop naar het onderlinge duel van zondag. De coach deed dat op de persconferentie voorafgaand aan het duel tussen Feyenoord en FC Utrecht van komende zondag.
"Ron toont al jaren aan, en hij is al heel lang trainer, dat hij heel succesvol is met zijn ploegen. Nu ook weer met FC Utrecht", zei de coach van de nummer 2 van de eredivisie. Jans werd begin september aangesteld als trainer bij het toen nog puntloze Utrecht en loodste de ploeg sindsdien naar de achtste plaats van de ranglijst. "Hij haalt het maximale rendement uit de vele kwaliteiten van Utrecht", wist Slot op de persconferentie. "Utrecht is een van de teams die het ons lastig kan maken en er is dus ook geen enkele vorm van onderschatting."
De trainer kan zondag een beroep doen op de internationals die deze week wedstrijden speelden voor hun nationale teams.Maar of Calvin Stengs er zondag bij is, is twijfelachtig. De 25-jarige middenvelder was op de weg terug van een knieblessure, maar kreeg vrijdag tijdens de training een tik op de enkel. "Calvin viel vandaag uit op de training, dus we moeten afwachten", zei Slot. "Als hij vandaag geen last zou hebben gekregen, dan zou hij zondag bij de selectie hebben gezeten. Ik heb nog steeds wel hoop dat dit lukt."