Ex-topsprinter Schippers toernooidirecteur EK indooratletiek 2025

© Orange Pictures
Utrecht - Dafne Schippers is benoemd tot toernooidirecteur van de Europese kampioenschappen indooratletiek in Apeldoorn van 2025. De 31-jarige Utrechtse zette vorig najaar een punt achter haar imposante atletiekcarrière.
Schippers veroverde twee keer de wereldtitel op de 200 meter en won bij de Olympische Spelen van 2016 in Rio het zilver op de 200 meter. Ze won ook vijf Europese titels outdoor. Aanhoudende rugklachten hinderden haar de laatste jaren voortdurend en voorkwamen dat ze haar beste vorm terugkreeg, waarop ze besloot te stoppen met topsport.

Vereerd

De EK indooratletiek vinden volgend jaar van 6 tot 9 maart plaats. Schippers zei vereerd te zijn met haar nieuwe taak. "Hoe mooi is het om een toernooi in eigen land te hebben. Het was geweldig om in 2016 in het Olympisch Stadion op het hoogste podium te eindigen", memoreerde ze haar Europese titels op de 100 en 4x100 meter estafette bij de EK in Amsterdam.
"Ik heb mezelf een jaar de tijd gegeven om te ontdekken wat ik nu wil en waar ik nieuwe energie vandaan ga halen. Ik vind het geweldig om in deze wereld te blijven. Atletiek blijft mijn sport, dus ik vind het heel mooi dat ik zo betrokken kan blijven. Zo'n enorm EK in eigen land, daar kan ik geen nee tegen zeggen."
Het is na Rotterdam in 1973 en Den Haag in 1989 de derde keer dat de EK indooratletiek naar Nederland komen. De kaartverkoop gaat voortvarend, meldde de organisatie. De reguliere tickets voor de zaterdag- en zondagavond zijn al uitverkocht.