Inhaalduel: Hercules kan belangrijke punten pakken

Hercules-spelers vieren de 1-0
Hercules-spelers vieren de 1-0 © Orange Pictures
Utrecht - In de derde divisie A van het amateurvoetbal speelt Hercules vanavond de inhaalwedstrijd tegen Hoogeveen. In Drente wacht de Utrechters bepaald geen eenvoudige klus.
Hoogeveen mag dan vijftiende staan, vier plaatsen onder Hercules, de promovendus wist de laatste drie duels te winnen. De 2-1 zege van afgelopen zaterdag op Sparta Nijkerk mag knap genoemd worden. Dat Hercules eerder dit seizoen op Voordorp met 5-0 won van Hoogeveen zegt niets meer over de huidige krachtsverhoudingen.
Als Hercules wint haakt de ploeg weer aan bij de subtop. De Utrechters komen dan op 31 punten en belanden op de achtste plaats. Bij een nederlaag blijft het toch over de schouder kijken. De afstand tot de degradatiestreep is nu 5 punten, als Hoogeveen wint wordt Staphorst de hoogste club onder de streep. Die ploeg heeft maar 3 punten minder dan Hercules.
De grote vraag bij Hercules is hoeveel invloed het naderende vertrek van acht spelers én van trainer René van der Kooij de komende maanden op de prestaties gaat hebben.

Derde divisie A
20.00 Hoogeveen - Hercules