Willem Janssen kreeg kippenvel bij winnende treffer Haller: 'Als je het iemand gunt'

Willem Janssen (midden) met Sebastien haller (rechts) en Richairo Zivkovic
Willem Janssen (midden) met Sebastien haller (rechts) en Richairo Zivkovic © FC Utrecht
Utrecht - Zondagavond, even na half 11, zullen veel FC Utrecht-fans opgeveerd zijn uit hun stoel. In de finale van de Afrika Cup, tussen Ivoorkust en Nigeria, maakte Sebastien Haller de 2-1. Tien minuten later bleek dat de voormalige spits van FC Utrecht de winnende treffer had gemaakt. De cup was voor Ivoorkust.
"Waanzinnig, zeker als je bedenkt wat hij allemaal heeft meegemaakt", zegt Willem Janssen. Janssen was van januari 2015 tot juli 2017 teamgenoot van de Ivoriaan bij FC Utrecht. Ook de voormalig aanvoerder was geschokt toen negentien maanden geleden teelbalkanker werd geconstateerd bij de spits. Haller werd succesvol behandeld, en keerde na een revalidatie begin vorig jaar terug op het voetbalveld.
"Ik moet eerlijk zeggen dat ik de Afrika Cup niet gevolgd heb", zegt Janssen, die wel genoot van de spectaculaire omhaal waarmee Haller vlak voor zijn doelpunt al bijna scoorde. "Dat was zijn specialiteit. Hoe vaak hij dat op de training niet heeft gedaan."
Een paar minuten na de omhaal was het wel raak voor de voormalige Utrecht-spits. Met de onderkant van zijn voet promoveerde hij een voorzet van links tot doelpunt. "Als je iemand het gunt is het Seb wel", zegt Janssen, die Haller na zijn transfer naar Eintracht Frankfurt niet of nauwelijks meer heeft gesproken.
"Wij waren best wel goed met elkaar, maar na zijn vertrek ben ik hem uit het oog verloren. Al ben ik hem uiteraard wel blijven volgen." Ook nadat bij Haller kanker werd vastgesteld zocht Janssen geen contact. "Ik weet dat dat via teammanager Marcel Mul en vanaf kantoor via Marianne Werdler nog wel is gedaan. Maar vanuit de spelersgroep niet. Er was in de tussentijd zoveel veranderd. Mark van der Maarel, Bart Ramselaar en ik waren de enigen die nog met hem gespeeld hebben."