B-team FC Utrecht verliest oefenduel tegen FC Groningen

Marouan Azarkan maakte zijn rentree
Marouan Azarkan maakte zijn rentree © Namen & Rugnummers, René van den Berg
Utrecht - FC Utrecht heeft een vriendschappelijk duel tegen FC Groningen verloren. Op Sportpark Zoudenbalch werd het 2-1 voor de eerstedivisionist.
FC Groningen, de nummer 5 van de eerste divisie én halvefinalist in de KNVB beker, kwam vlak voor rust op 0-1 en maakte in de tweede helft ook de 0-2. Op aangeven van Oscar Fraulo tekende Zakaria Labyad voor de enige Utrechtse treffer.

Rentree

Bij FC Utrecht kwamen de vijf spelers in actie die zondag tegen Fortuna Sittard invielen, aangevuld met spelers die dit weekend niet in actie kwamen. Onder hen ook Marouan Azarkan. De aanvaller maakte als invaller in de tweede helft na bijna twee maanden zijn rentree. Azarkan speelde op 16 december tegen RKC Waalwijk voor het laatst mee. Hij viel toen als invaller al na acht minuten geblesseerd uit.
Ook doelman Thijmen Nijhuis maakte zijn rentree. Hij stond in april 2021 voor het laatst onder de lat namens FC Utrecht, in het competitieduel van Jong FC Utrecht tegen Volendam. Daarna vertrok hij naar MVV. Deze maand keerde hij terug bij FC Utrecht, nadat Calvin Raatsie werd verhuurd aan Roda JC en Kevin Gadellaa langdurig is uitgeschakeld vanwege een blessure.

Oefenduel
FC Utrecht - FC Groningen

0-1 Rui Mendes
0-2 Sven Bouland
1-2 Zakaria Labyad

Opstelling FC Utrecht
Thijmen Nijhuis
Niklas Vesterlund (Massien el Ghadary), Mark van der Maarel, Joshua Mukeh, Tim Handwerker
Can Bozdogan, Victor Jensen (Van Eldik), Oscar Fraulo
Adrian Blake (Kloosterboer), Zakaria Labyad, Jeppe Okkels (Marouan Azarkan)