Late treffer zorgt voor gelijkspel bij stadsderby Hercules - Kampong: 'Dit gaat veel dieper dan een punt pakken'

© RTV Utrecht
Utrecht - De Utrechtse stadsderby in de derde divisie A is geëindigd in een gelijkspel. Hercules stond met 2-0 voor maar de bezoekers van Kampong kwamen, mede door een treffer in de blessuretijd, terug tot 2-2.
Hercules stond, onder het toeziend oog van ruim duizend toeschouwers, na een half uur spelen met 2-0 voor tegen stadsgenoot Kampong. Tim Pieters schoot de 1-0 binnen in minuut 22, vijf minuten later tekende Lars Vermeulen voor de tweede treffer van de thuisploeg.
In de tweede helft maakte Kampong de aansluitingstreffer. De 2-1 werd met een knap schot gemaakt door Berend Witteveen. Hercules leek er met de drie punten vandoor te gaan maar niets bleek minder waar. Na een zeer vermakelijke slotfase zorgde Thomas Bruijnzeels in de zevende minuut van de extra tijd voor de 2-2 namens Kampong.
We belonen onszelf vandaag en dat zorgt voor ontlading
Frank Bruijnis, trainer Kampong

Ranglijst

Kampong blijft op de voorlaatste plek van de derde divisie A staan. Hercules klimt van de elfde naar de tiende plek. Donderdag komt bekersensatie Hercules opnieuw in actie. Dan spelen de Utrechters, die vorige maand Ajax versloegen, in de achtste finales van de KNVB beker tegen eerstedivisionist SC Cambuur.

Een echte derby

Trainer René van der Kooij van Hercules liet in de eerste helft Kampong bewust aan de bal. "Dat doen we normaal niet, maar we wilden toeslaan vanuit de omschakeling. Echt voetballen is op dit veld gewoon lastig. We deden het goed."
"We hadden de wedstrijd volledig onder controle", zag de oefenmeester van de thuisploeg. "Die aansluitingstreffer viel uit het niets en dan wordt het lastig. Die gelijkmaker overkomt ons dan. Dat is gewoon zuur."
Aan de zijde van Kampong voelt het punt haast als een overwinning. "Je schiet er op de ranglijst niks mee op maar het gaat veel dieper dan dat. Dit gaat om geloof. Als we hem iets eerder hadden gemaakt dan zat er misschien nog wel meer in. We belonen onszelf vandaag en dat zorgt voor ontlading."
Het punt zorgt er nog niet voor dat Kampong weg is van de onderste regionen van de ranglijst. "Maar dit zorgt wel voor een boost", aldus de trainer van Kampong. "Dit hebben we nodig om tot nieuwe successen te komen. We hebben er alle vertrouwen in dat we in deze competitie blijven."
Kampong-trainer Frank Bruijnis: 'Dit gaat veel dieper dan een punt pakken'
"Ik dacht alleen maar 'deze moet op goal'", zei Thomas Bruijnzeels over zijn gelijkmaker. "Ik wist van blijdschap niet wat ik moest doen dus ik rende maar naar de cornervlag", lacht hij.
Bruinzeels vond het gelijkspel uiteindelijk terecht. "Zeker gezien de strijdlust is het verdiend voor ons", sprak hij. "We gaan dit punt wel even vieren met een klein feestje in ons clubhuis."
Thomas Bruijnzeels zorgde voor de 2-2: 'Zeker gezien de strijdlust is het verdiend'
Waar Kampong de spirit van het duel wil meenemen in de strijd tegen degradatie kunnen de ogen van Hercules op het bekerduel met Cambuur. "De uitslag van vandaag is een domper. Ik heb wel wat dingen gezien waar we op de training mee aan de slag moeten."
Hercules-trainer René van der Kooij: 'Het was een echte derby'

Hercules - Kampong 2-2

1-0 Tim Pieters (22')
2-0 Lars Vermeulen (28')
2-1 Berend Witteveen (75')
2-2 Thomas Bruijnzeels (90+7')