Mo Ihattaren tekent bij Slavia Praag

© Orange Pictures
Utrecht - De Utrechtse voetballer Mohamed Ihattaren gaat naar Slavia Praag. Hij tekende bij de Tsjechische club een contract tot het einde van het seizoen, met een optie voor drie extra seizoenen.
In augustus leek de 21-jarige middenvelder aan de slag te gaan bij de Turkse club Samsunspor. Maar na twee dagen werd zijn contract daar al ontbonden. Ihattaren zou te veel eisen hebben gesteld.
Eerder al werd ook zijn contract bij Juventus ontbonden. Daar stond hij sinds de zomer van 2021 onder contract, maar hij speelde nooit een competitieduel voor de club. Daarna werd hij korte tijd gehuurd door Ajax, maar ook dat was geen succes: door problemen in de privésfeer werd dat contract opgezegd.
Tussen 2019 en 2021 speelde Ihattaren voor het eerste elftal van PSV, waar hij ook de jeugdopleiding deed. Daarvoor speelde de geboren Utrechter een jaar bij de pupillen van SV Houten.
Eerder dit jaar werd de Utrechter opgepakt voor een conflict in de relationele sfeer. Zijn huis in Vleuten werd toen doorzocht. Vorig jaar november werd hij aangehouden omdat hij verdacht werd van bedreiging. Rond diezelfde tijd werd in de Utrechtse wijk Kanaleneiland zijn Porsche in brand gestoken.