Teleurstellend gelijkspel FC Utrecht-vrouwen, Saestum wint en blijft koploper

Eshly Bakker , 7e seizoenstreffer
Eshly Bakker , 7e seizoenstreffer © FC Utrecht
Utrecht - In de eredivisie vrouwen heeft FC Utrecht een teleurstellend resultaat geboekt tegen AZ. De nummer 3 van de ranglijst bleef thuis tegen de hekkensluiter steken op 2-2.
Floor Spaan bracht de Alkmaarse ploeg al binnen de minuut op voorsprong. Die stand bleef tot de rust op het scorebord staan. In de tweede helft draaide FC Utrecht het binnen het kwartier om. Eshly Bakker maakte gelijk, Femke Prins zette de 2-1 op het scorebord. Zes minuten na de gelijkmaker bepaalde Floor Spaan de eindstand op 2-2.
Ondanks het puntenverlies stijgt FC Utrecht naar de tweede plaats, met 17 punten uit 9 duels. De stand is enigszins vertekend: Ajax, dat derde staat, heeft 1 punt minder dan FC Utrecht, maar drie duels minder gespeeld. Koploper FC Twente heeft 18 uit 6.

Koploper Saestum wint

In de topklasse hebben de voetbalsters van Saestum opnieuw gewonnen. De voetbalsters uit Zeist waren met 1-0 de baas over Ter Leede.
Na een kwartier viel de enige treffer van de wedstrijd. Jill van de Haar scoorde voor Saestum.
Met 22 punten uit 8 duels gaat Saestum aan de leiding in de topklasse. Nummer twee FC Eindhoven heeft vijf punten minder.