Het sportweekend in onze provincie: waar kun je gaan kijken?

UZSC-waterpoloër Flemming Kastrop
UZSC-waterpoloër Flemming Kastrop © Orange Pictures
Utrecht - Live sport kijken in onze provincie? De meest in het oog springende wedstrijd om live te bezoeken is de topper in de eredivisie van het mannenwaterpolo. Zaterdagavond speelt UZSC in het eigen Kromme Rijnbad tegen ZVL 1886. Dat is het duel tussen de nummers 2 en 4 van de eredivisie. De wedstrijd begint om 20.00 uur.
De eerste mogelijkheid om te gaan kijken is vanavond in Sporthal West in Veenendaal. Daar begint om 21.00 uur de wedstrijd ZVC Veenendaal - FCK/De Hommel in de eredivisie zaalvoetbal. Debutant ZVC Veenendaal staat 15e, FCK/De Hommel is de nummer 5 van de ranglijst.

Zaterdag

Op zaterdag is het aanbod veel groter. De voetballiefhebbers kunnen terecht in Zeist ,Utrecht, Veenendaal, Woerden en Leerdam. In Utrecht spelen om 14.00 de vrouwen van FC Utrecht tegen AZ. FC Utrecht staat derde, AZ is de hekkensluiter. Een uur daarvoor is op het Noorder Sportpark in Zeist afgetrapt bij Saestum - Ter Leede, in de topklasse vrouwen.
Ook een aardig affiche, en ook om 14.00 uur, is het duel tussen DHSC en de amateurs van Ajax in de vierde divisie. DHSC staat voorlaatste, Ajax doet het veel beter en staat op de tweede plaats.
LRC Leerdam speelt thuis tegen Kloetinge
LRC Leerdam speelt thuis tegen Kloetinge © RTV Utrecht
Verder spelen om 14.30 uur DOVO en LRC Leerdam een thuiswedstrijd. DOVO, de nummer 13 van de derde divisie B, ontvangt op sportpark Panhuis in Veenendaal DVS'33, dat twee plaatsen lager staat. LRC, de verrassende nummer 4 van de vierde divisie B, speelt op het Glaspark in Leerdam tegen het Haagsche HBS.
Weer een half uur later wordt op de Westmaat in Bunschoten afgetrapt voor het duel in de tweede divisie, tussen koploper Spakenburg en nummer 9 Jong Sparta. Ook om 15.00 uur, op sportpark Cromwijck in Woerden, trapt de nummer 4 van de derde divisie B Sportlust'46 af tegen het zeven plaatsen lager staande Kloetinge.

Lekker warm binnen

De zaterdagavond staat in het teken van de binnensporten. Behalve het al eerder genoemde duel tussen UZSC en ZVL 1886 staat in de eredivisie van het mannenwaterpolo ook ZPC Amersfoort tegen GZC DONK op het programma. De thuisploeg staat zesde, GZC DONK is de nummer 3 van de eredivisie. De wedstrijd in zwembad Amarena begint om 19.25 uur.
© Hanna Koops
Een klein half uur eerder, om 19.00 uur, begint in De Dome in Houten de wedstrijd in de BENE League tussen Handbal Houten en Aalsmeer. Houten won dit seizoen één keer en staat elfde. Tegenstander Aalsmeer staat op de vijfde plaats.
De volleybalsters van VV Utrecht staan derde in de eredivisie en ontvangen om 20.00 uur Dynamo uit Apeldoorn, dat zevende staat. Het duel wordt gespeeld in Sporthal Galgenwaard.

Zondag

Op zondag blijft het aanbod in de top beperkt tot hockey. Aan de Kees Boekelaan in Bilthoven kun je vanaf 12.45 kijken bij SCHC - Bloemendaal, in de hoofdklasse van het vrouwenhockey. De thuisploeg staat tweede, Bloemendaal staat op de elfde en voorlaatste plaats.