Jong FC Utrecht onderuit tegen Willem II

Dankzij een redding van Kevin Gadellaa gingen de Utrechters met een voorsprong de rust in.
Dankzij een redding van Kevin Gadellaa gingen de Utrechters met een voorsprong de rust in. © FC Utrecht
Utrecht - Jong FC Utrecht heeft in de eerste divisie verloren van Willem II. Hoewel de Utrechters al vrij snel scoorden, lukte het niet om die voorsprong te behouden. Op een verregend voetbalveld gingen de Utrechters nat: het werd 2-1.
De Utrechtse beloftenploeg had aanvankelijk moeite om in de wedstrijd te komen: in het eerste kwartier kwam vooral Willem II veel aan de bal, op zoek naar een gaatje in de defensie van Jong FC Utrecht. De eerste mogelijke kans voor Utrecht diende zich vervolgens aan toen aanvaller Emil Rohd Schlichting de bal net niet goed op zijn borst kreeg. Vanuit een hoekschop volgde even later de 0-1 dankzij een kopbal van linksback Nazjir Held.
Ondanks verschillende kansen lukte het de Brabanders niet om de gelijkmaker te maken voor rust. In de 36e minuut kopte Thijs Oosting de bal voorlangs en daarna volgden nog meerdere corners en kansen voor Willem II. In de 44e minuut maakte een serieuze kopbal van verdediger Raffael Behounek het nog spannend, maar dankzij de boomlange Kevin Gadellaa gingen de Utrechters alsnog met een voorsprong de rust in.

Kansen en doelpunten voor Willem II

Ook in de tweede helft lukte het Willem II niet meteen om te scoren, ondanks een aantal serieuze kansen. Pogingen van Ringo Meerveld, Nick Doodeman en Rúnar Thór Sigurgeirsson om de gelijkmaker te maken strandden dankzij het keepwerk van Gadellaa. Pas in de 67e minuut schoot invaller Max Svensson de Brabanders naar de 1-1.
Tot overmaat van ramp moesten de Utrechters het daarna rooien met tien spelers: invaller Mees Akkerman kreeg rood na een harde tackle op middenvelder Matthias Verreth. Dat betaalde zich bovendien vrijwel direct uit in een tweede doelpunt: uit een vrije trap tikte aanvaller Jeredy Hilterman de 2-1 binnen. Door een kans van Thijs Oosting leek de deceptie bijna nóg groter te worden, maar hij schoot naast.
Met dertien wedstrijden gespeeld, staat Jong FC Utrecht met 13 punten zestiende in de eerste divisie. Willem II voert de lijst aan met 29 punten uit veertien gespeelde wedstrijden.