IJsselmeervogels pikt ook Fonville op bij Hercules

© IJsselmeervogels.nl
Bunschoten-Spakenburg/Utrecht - IJsselmeervogels heeft opnieuw een speler van het Utrechtse Hercules vastgelegd voor volgend seizoen. Na middenvelder Max van Hees hebben de Rooien nu vleugelverdediger Deveron Fonville weten vast te leggen.
Fonville zette zijn eerste stappen op het voetbalveld bij VVIJ uit IJsselstein. Vervolgens speelde hij van 2011 tot en met 2019 in de jeugdopleiding van PSV waarna hij in de opleiding van FC Utrecht terecht kwam. Sinds deze zomer is Fonville onderdeel van Hercules.
"Deveron is een snelle vleugelverdediger die met enorm veel power en loopvermogen de linkerflank kan bestrijken, maar dat wel doet vanuit bewustzijn van zijn verdedigende taken", aldus bestuurslid Jaap Jan de Graaf.

Van Hees eerder deze week gepresenteerd

De 21-jarige Van Hees begon met voetballen bij PVCV in Vleuten en speelde van 2019 tot afgelopen zomer in de opleiding van eerstedivisieclub FC Den Bosch en verkaste afgelopen zomer naar Hercules. Voor die club scoorde hij inmiddels zes doelpunten in de competitie en één in de beker.
Maar het zijn niet alleen de doelpunten die de interesse van IJsselmeervogels opwekten. "In de duels die we van Max hebben gezien vielen ons zijn loopvermogen, slimme loopacties en snelheid zonder bal op", zegt bestuurslid De Graaf.

Contractverlengingen

Waar Van Hees de eerste nieuwe aanwinst is voor komend seizoen, verlengde IJsselmeervogels ook al een aantal lopende contracten. André Morgan, Gerwin van de Groep, Junior van der Velden, Jordy Ruizendaal, Jesse Schuurman, Thomas Beekman en Robin Eindhoven spelen ook komend seizoen voor de huidige nummer twee van de derde divisie A