Voormalig Elinkwijk-speler Michel Kruin overleden

Michel Kruin als speler van Elinkwijk, met doelman Joop van der Schilden
Michel Kruin als speler van Elinkwijk, met doelman Joop van der Schilden © Het Nationaal Archief
Utrecht - Voormalig Elinkwijk-voetballer Michel Kruin is overleden. De Surinaamse aanvaller maakte in de jaren '50 van de vorige eeuw bij toenmalig eredivisionist Elinkwijk deel uit van het zogenaamde 'Klavertje Vijf': vijf voetballers uit Suriname.
Kruin kwam eind 1956 bij Elinkwijk, waar hij samen ging spelen met de broers Stanley, Frank en Humphrey Mijnals en Charley Marbach. Bij zijn debuut tegen BVV (het huidige FC Den Bosch, red.) maakte hij direct drie doelpunten. Daarna werd hij direct geschorst, omdat hij eerder had toegezegd voor het Amsterdamse Blauw Wit te gaan spelen.
In totaal speelde hij in vijf seizoenen in de eredivisie 108 duels voor Elinkwijk waarin hij 61 keer scoorde. Van 1962 tot 1964 speelde hij ook nog voor stadgenoot DOS. Voor die club trof hij in 42 eredivisieduels dertien keer doel. Hij bleef ook na zijn loopbaan zijn hele leven in Utrecht wonen.
Michel Kruin is 90 jaar geworden. Van de vijf leden van het 'Klavertje Vijf' is nu alleen Frank Mijnals nog in leven. Hij woont weer in Suriname en is inmiddels ook 90.