Hockeyers Kampong winnen eenvoudig, eerste zege voor hekkensluiter Schaerweijde

Jip Janssen
Jip Janssen © Orange Pictures
Utrecht - In de hoofdklasse hockey hebben de mannen van het Utrechtse Kampong met 4-0 gewonnen van HGC. Schaerweijde uit Zeist heeft de eerste zege van het seizoen binnen. Bij Laren werd met 1-0 gewonnen.
De grote man aan de zijde van Kampong werd zondagmiddag Jip Janssen. Hij scoorde drie keer via een strafcorner voor de Utrechters tegen HGC. De vierde treffer van Kampong kwam op naam van Bram van Battum.
De eindstand bij Laren - Schaerweijde stond al na drie minuten spelen op het scorebord. Pepijn Leenhouts maakte de enige treffer van de wedstrijd voor de ploeg uit Zeist: 0-1.
Kampong staat vierde met 12 punten. Schaerweijde blijft hekkensluiter van de hoofdklasse met 3 punten. De achterstand op de nummers 10 en 11 is slechts één punt.

Ruime zege SCHC, gelijkspel dames Kampong

De hockeysters van SCHC hebben uitgehaald tegen Oranje Rood. De Bilthovense hockeysters wonnen met 6-0.
Yibbi Jansen scoorde de eerste, tweede, vierde en zesde treffer van SCHC. De overige twee Bitlhovense doelpunten kwamen op naam van Mette Winter en Trijntje Beljaars.
Kampong speelde zaterdag al in de hoofdklasse gelijk tegen koploper Amsterdam. Het duel eindigde in Utrecht in 0-0, hierdoor is Amsterdam de koppositie kwijtgeraakt aan Den Bosch.
De Utrechtse vrouwen speelden tegen de Amsterdammers een goede wedstrijd. Via enkele strafcorners was Kampong gevaarlijk. Ook via veldpogingen van Bente van der Veldt was Kampong dichtbij treffers maar de wedstrijd bleef doelpuntloos.
SCHC staat derde met drie punten achterstand op de koploper. Kampong staat in de hoofdklasse op de zevende plek met 11 punten.

Promotieklasse mannen

In de promotieklasse hebben de mannen van het Bilthovense SCHC met 2-2 gelijkgespeeld tegen koploper Victoria. Voordaan uit Groenekan was in diezelfde competitie met 4-0 te sterk voor Xenios.
SCHC staat met 2 punten achterstand op de koppositie vijfde, Voordaan is met 1 punt minder dan SCHC de nummer zeven.