Door de Lens van Ankie: 'Blijven zeuren meiden!'

© Fotostudio RedGreenBlue/Ankie Hogewind
Utrecht - 'Misschien hebben mannen harder gezeurd', lees ik boven een nieuwsbericht in een gerenommeerde krant. Interessante doordachte woordkeuze. Ik denk nog niet zo een, twee, drie dat veel mannen zich hier in zullen herkennen. 'Zeuren, dat is toch iets wat vrouwen doen'. Maar niet getreurd, want wat blijkt? De mannen hebben er iets heel moois mee bereikt, namelijk: meer loon.
Kijk, dat schept perspectief. Ik bedoel: met een zelfingenomen blik in de ogen, beide handen hoog in de zij, zachtjes maar doordringend tikkend met de punt van je schoen stug blijven volhouden dat wat jij vraagt niet meer dan rechtvaardig is en toch eigenlijk zonder enige discussie moet worden aanvaard, daar zijn wij vrouwen in het algemeen inderdaad heel goed in. Toch? Zei zij schertsend. Woorden.

Laat zien wat je waard bent

We leven, zo lijkt het wel, in een tijdperk waar op elke slak zout gelegd wordt. Het is zwart of het is wit. Was het leven maar zo simpel. En als het dan toch simpel moet zijn, dan geloof ik als fotograaf, dat moge duidelijk zijn, veel meer in de kracht van beelden. Een beeld zegt echt meer dan duizend woorden. Zeker in de sport.
Het verschil in hoogte van salaris tussen mannen en vrouwen in het bedrijfsleven is toegenomen zegt het nieuwsbericht. Het is toch van de zotte. In de sportwereld is het al niet veel beter. Daarom, beste Puck, Isis, Sabina volleybalsters, voetbalsters en alle anderen wees goed voorbereid. Wrijf die prachtige, niets verhullende, alleszeggende, foto’s van Klaas Jan, Jiri, Guus of desnoods die van ondergetekende onder de neus van de eigenaren van al die grote en kleine geldpakhuizen en laat zien wat je waard bent. De hand moet nu eindelijk eens van die knip.
Rug recht. Blijf waardig en trots. En zeur!
© Ankie Hogewind, Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht