Fraulo wil zich bij FC Utrecht verder ontwikkelen: 'Nederlandse competitie ideaal voor jonge Deense voetballers'

Oscar Fraulo
Oscar Fraulo © FCUtrecht.nl
Utrecht - De 19-jarige middenvelder Oscar Fraulo wil zich maar al te graag verder ontwikkelen en verbeteren. De Deen koos mede daarom deze zomer bewust voor FC Utrecht. Want volgens hem is deze club in combinatie met de Nederlandse competitie daar de ideale plek voor.
Een week voor het sluiten van de transfermarkt presenteerde FC Utrecht Fraulo. De middenvelder is op huurbasis overgekomen van het Duitse Borussia Mönchengladbach. "Met optie tot koop, dus ik sta hier gewoon onder contract", voegt Fraulo er aan toe.

Basisdebuut

Nadat Fraulo bij zijn eerste twee duels op de bank zat stond hij tegen Heracles Almelo, bij het debuut van Ron Jans als hoofdtrainer, in de basis. De 19-jarige Deen betaalde het vertrouwen direct uit door een sterke wedstrijd te spelen. Hij liet zien gretig te zijn. Wij spraken hem in de week na de met 3-1 gewonnen wedstrijd bij Heracles.
"Ik was blij dat ik mocht beginnen. We speelden ook goed als team, dat maakte het voor mij makkelijker", blikt Fraulo terug op zijn succesvolle basisdebuut.
Tegen Heracles stond Fraulo op het middenveld met Bozdogan (22) en Jensen (23). Dat ze alle drie vrij jong zijn hoeft volgens hem geen probleem te zijn. "Daardoor creëer je ook iets anders. Wij kunnen veel rennen, willen 100 procent geven, gaan voor elke tweede bal en lopen extra meters."
"Ik wil dynamisch spelen, veel druk zetten en veel bewegen. Jensen en Bozdogan hielpen mij in dat duel daar ook mee", aldus Fraulo.
(Tekst gaat verder onder de video)
Oscar Fraulo over zijn keuze voor FC Utrecht: 'Ik lever graag veel energie'

Keuze voor Nederland én FC Utrecht

Zes jaar lang speelde Fraulo voor FC Midtjylland. Bij de Deense club tekende hij zijn eerste profcontract. In de jeugd speelde hij ook een seizoen onder trainer Michael Silberbauer. Zijn landgenoot werd vlak na de komst van Fraulo bij FC Utrecht aan de kant gezet.
In de zomer van 2020 kocht Borussia Mönchengladbach de 18-jarige Fraulo van FC Midtjylland voor een bedrag van rond de 2 miljoen euro. "Ik hoorde bij Borussia tot het eerste team. Maar ik speelde slechts twee duels in de hoofdmacht. Ik zat vooral op de bank en moest het met wedstrijden in het tweede elftaldoen", spreekt de middenvelder.
En dus zocht hij zijn geluk ergens anders. "Ik kende FC Utrecht al en ik wist dat de Nederlandse competitie ideaal is voor jonge spelers en voor Deense spelers. Die krijgen hier de kans. Ik hou van de manier van spelen van FC Utrecht. Ze willen vooruit voetballen, druk zetten. Hopelijk kunnen we dat dit seizoen gaan doen."

Fraulo is de negende Deen die zijn opwachting heeft gemaakt in de hoofdmacht van FC Utrecht. John Steen Olsen, Jörgen Henriksen, Morten Skoubo, Michael Silberbauer, Kevin Conboy, David Jensen, Simon Makienok en Victor Jensen gingen de 19-jarige middenvelder voor.

Mede daardoor koos Fraulo bewust voor FC Utrecht. Talentvolle voetballers hebben al eerder bewezen dat ze zich in Stadion Galgenwaard verder kunnen ontwikkelen en verbeteren. En dat is ook het doel van Fraulo. "Ja, 100 procent", zet de Deen.
Vanzelfsprekend volgen jonge buitenlandse voetballers vooral de Engelse, Spaanse en Duitse competitie. Maar Fraulo hield dus ook de eredivisie in de gaten. "Ik hou van de manier hoe Nederlandse teams spelen. Ze creëren vaak veel kansen", zegt Fraulo die positief vooruit kijkt. "Hopelijk kunnen we weer op dezelfde voet doorgaan als tegen Heracles."