Derde thuiszege op rij: Jong FC Utrecht bindt ook Cambuur aan zegekar

© RTV Utrecht / Robert Jan Booij
Utrecht - Jong FC Utrecht heeft vanavond voor een verrassing gezorgd door SC Cambuur te verslaan. In een enerverende wedstrijd die lang gelijk opging zorgde Rafik el Arguioui in minuut 88 voor de winnende treffer: 3-2.
Al na vier minuten werd de score in de Galgenwaard geopend. Na een hoekschop kopte aanvaller Mees Rijks de 1-0 tegen de touwen en tekende daarmee voor zijn derde doelpunt van dit seizoen.
Heel lang kon Jong FC Utrecht niet van die voorsprong genieten, want na iets meer dan een kwartier maakte Cambuur de 1-1 na een handsbal van Olivier van Eldik. Vanaf de strafschopstip schoot Milan Smit raak.
Er viel ook nog een derde doelpunt in de eerste helft en weer was het Utrecht dat op voorsprong kwam. Dit keer geen standaardsituatie, maar een individuele actie van Tobias Augustinus-Jensen, die bal de verre hoek in krulde: ruststand 2-1.

Lastige tweede helft

Ondanks de voorsprong besloot Utrecht-coach Ivar van Dinteren in te grijpen. Nazjir Held en Olivier van Eldik kwamen niet terug uit de kleedkamer. Zij werden vervangen door Silas Andersen en El Arguioui. Cambuur ging meteen op jacht naar de gelijkmaker en vond die binnen het kwartier. In minuut 59 schoot de twee minuten eerder ingevallen Younes El Hilali van dichtbij de 2-2 binnen.
Jong FC Utrecht had het vervolgens lastig. De Friezen zetten hoog druk in de hoop een derde treffer te forceren en de talenten van Utrecht hadden moeite daar onderuit te voetballen. Toch waren het de Domstedelingen die weer op voorsprong kwamen. In de 88e minuut was het Rafik El Arguioui die na een lange solo de 3-2 binnenprikte.
Cambuur zette daarna nog aan, maar wist geen vuist meer te maken. Daardoor won Jong FC Utrecht voor de derde keer op rij een thuiswedstrijd en stijgt het naar de tiende plaats op de ranglijst.