Van den Berg niet fit genoeg voor EK op de weg: 'Met blessure uit Vuelta teruggekomen'

Marijn van den Berg
Marijn van den Berg © Orange Pictures
Utrecht - Marijn van den Berg gaat zondag niet van start in het Europees Kampioenschap op de weg. De wielrenner uit De Meern wordt door bondscoach Koos Moerenhout aan de kant gehouden en is vervangen door Ide Schelling.
De sprinter van Education First reed deze maand nog de Ronde van Spanje. Daarin was hij in de 19e etappe van La Bañeza naar Íscar dicht bij de dagzege. In de massasprint legde hij het net af tegen de Italianen Alberto Dainese en Filippo Ganna. Zijn derde plaats die dag was zijn beste prestatie in zijn eerste grote ronde.

Drie mooie weken

"Het waren drie mooie weken, maar het was wel zwaar. Helaas heb ik Spanje verlaten met een blessure", laat Van den Berg aan RTV Utrecht weten. "Daardoor ben ik jammer genoeg niet op tijd fit voor het EK."
Het sprinttalent heeft een blessure aan zijn zitvlak. Daar heeft hij al langer last van. De Vuelta reed hij met pijn uit. "Rust is de enige remedie." Eerder dit jaar pakte Van den Berg zeges in de Trofeo Ses Salines, La Route d'Occitanie en de Ronde van Polen.