Zes regioclubs hoofdtoernooi KNVB Beker in, Hercules stunt tegen tweededivisionist

René van der Kooij (coach Hercules)
René van der Kooij (coach Hercules) © Orange Pictures
Utrecht - Hercules is de zesde voetbalploeg uit de Provincie Utrecht die de koker in gaat voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. De Utrechtse derdedivisionist wist in de tweede voorronde op bezoek bij ACV Assen eenvoudig te winnen: 1-5.
Na tien minuten voetballen kwam Hercules op voorsprong via Valentijn Beck. ACV Assen bracht de spanning terug via de 1-1 van Giovanni Zwikstra. Opnieuw kwamen de Utrechters op voorsprong. Tim Pieterse tekende na 25 minuten voor de 1-2.
Nadat Hercules zeven minuten voor rust een strafschop kreeg werd het 1-3. Max van Hees faalde niet vanaf elf meter. Nog in de eerste helft kwam de 1-4 op het scorebord via Herculaan Max Fichtinger. Vijf minuten voor tijd tekende Deveron Fonville voor de 1-5 eindstand namens Hercules.

Loting

Komende zaterdag wordt om 23.00 uur op ESPN de loting verricht van de eerste ronde van de KNVB Beker. Naast Hercules gaan ook FC Utrecht, IJsselmeervogels, Spakenburg, Eemdijk en GVVV deelnemen aan het bekertoernooi. De laatste vier clubs verzekerden zich dinsdag van het bekerticket.
De wedstrijden in de eerste ronde van het bekertoernooi worden op 31 oktober en 1 en 2 november afgewerkt. In de loting spelen de amateurclubs, in het geval ze een betaald voetbalclub loten, hoe dan ook een thuisduel. Ajax, AZ, Feyenoord, PSV en FC Twente stromen, vanwege hun Europese duels, automatisch in de tweede ronde in.

ACV Assen - Hercules: 1-5

0-1 Valentijn Beck ('10)
1-1 Giovanni Zwikstra ('20)
1-2 Tim Pieters ('25)
1-3 Max van Hees ('38, penalty)
1-4 Max Fichtinger ('42)
1-5 Deveron Fonville ('85)