Derde divisie: schitterende vrije trap Lahri beslist Utrechtse stadsderby

Hercules viert de treffer van Lahri. Kampong is verslagen
Hercules viert de treffer van Lahri. Kampong is verslagen © Namen & Rugnummers
Utrecht - Hercules heeft de Utrechtse stadsderby in de derde divisie A gewonnen. De ploeg uit Voordorp was in de uitwedstrijd tegen promovendus Kampong veel beter, maar won slechts met 1-0. Oussama Lahri maakte de enige treffer.
Hercules had al een handvol kansen om zeep geholpen toen Oussama Lahri mocht aanleggen voor een vrije trap op een meter of twintig van Kampong-doelman Job Peeters. Het publiek ging er goed voor zitten, want dit soort buitenkansjes zijn aan Oussama Lahri doorgaans wel besteed. Dit keer was het niet anders: de bal verdween strak in de kruising, buiten bereik van Peeters.
Het was de enige treffer in een wedstrijd waarin Kampong zich kranig weerde, maar verdiend verloor. Dat vindt ook trainer Frank Bruijnis. "Maar je speelt ook tegen een ploeg die de laatste jaren steeds bovenin de derde divisie heeft meegedraaid en die vorig jaar in de play-offs met 5-0 en met 6-0 van IJsselmeervogels won."
'We hebben tot het laatste moment zicht gehad op een resultaat'
Kampong-trainer Frank Bruijnis
Toch voelt de nederlaag zuur voor de Kampong-trainer. "Hun goal valt laat, en wij gaan daarna pompen. Dan kan hij nog vallen. We hebben tot het laatste moment zicht gehad op een resultaat. De jongens hebben ervoor geknokt."
Dat het zo lang spannend bleef mocht Hercules zichzelf aanrekenen, vindt matchwinner Oussama Lahri. "We moeten even trainen op afwerken, we hebben genoeg kansen gehad", aldus de middenvelder. Maar doordat er zoveel gemist werd, kon Lahri de held zijn, met zijn specialiteit. "Toen hij van mijn voet vertrok wist ik al dat het wat moois kon zijn en dat was ook zo. Ik ben er hartstikke blij mee."
Matchwinner Oussama Lahri
Hercules deed de afgelopen twee seizoenen lang mee om promotie maar strandde twee keer in de play-offs. Net als andere jaren raakte de Utrechtse club ook nu weer veel topspelers kwijt aan kapitaalkrachtiger clubs. Toch staat er ook nu weer een aardige ploeg. "Er zijn nieuwe spelers binnengehaald en daar zit veel rek in. Of wij de eerste zes halen? We moeten het wedstrijd voor wedstrijd bekijken."
Kampong staat na één duel dus nog met lege handen, maar Kampong-coach Bruijnis maakt zich geen zorgen. "We maken stappen, er wordt keihard gewerkt. We hebben een korte voorbereiding gehad omdat we heel lang doorgespeeld hebben. Dit was pas onze derde wedstrijd. Wij komen er wel. De spelers laten zien dat ze de potentie en het talent hebben."
Kampong-trainer Frank Bruijnis
Het was druk bij Kampong - Hercules
Het was druk bij Kampong - Hercules © Bas Teunissen

Kampioen van Utrecht

De wedstrijd tussen Kampong en Hercules in de derde divisie gold ook als het officieuze kampioenschap van Utrecht. "Kampioen van Utrecht zijn we pas na de return", zegt Oussama Lahri.
Frank Bruijnis beaamt dat volmondig. "Dat zegt hij heel mooi. En we staan maar één doelpunt achter." De Utrechtse titelstrijd wordt daarom pas beslist op 16 januari, met waarschijnlijk heel ander weer dan tijdens deze tropische derby-editie.

Kampong - Hercules 0-1
0-1 Oussama Lahri (78')