Jos van Emden gaat punt zetten achter wielercarrière

Van Emden in het tricot van De Volharding
Van Emden in het tricot van De Volharding © RTV Utrecht / Rick van Manen
Utrecht - Jos van Emden is bezig aan zijn laatste seizoen als profrenner. De 38-jarige tijdritspecialist, lid van de Utrechtse wielervereniging De Volharding, heeft dat besluit naar buiten gebracht.
Van Emden sluit zijn loopbaan af als Nederlands kampioen tijdrijden. Die titel veroverde hij afgelopen juni voor de derde keer. Vrijdag komt Van Emden nog in actie op het WK tijdrijden.
In een persbericht van zijn ploeg Jumbo-Visma geeft Van Emden uitleg over zijn beslissing. "Al die jaren lang heb ik mijn jeugddroom mogen beleven. Ik ben heel trots op alles wat ik bereikt heb en blij met het leven dat ik tot nu toe heb mogen leven. Voor mij was het een groot avontuur waar ik iedere dag van genoten heb."
"Tijdens mijn carrière zijn de sport, deze ploeg en ik als renner enorm geëvolueerd. Ik heb er echt van genoten om zo professioneel met mijn sport bezig te kunnen zijn. Tegelijkertijd ben ik het plezier op de fiets nooit verloren: de liefde voor de sport, de fiets en het avontuur hebben altijd voorop gestaan. Voor mij voelt het nu alsof ik op mijn 38ste mijn jeugd afsluit", aldus Van Emden.
Of Van Emden nog als amateur verder gaat bij De Volharding is niet bekend.