FC Utrecht verkoopt verdediger Van der Kust aan Sparta Rotterdam

Djevencio van der Kust vorig jaar in duel voor FC Utrecht
Djevencio van der Kust vorig jaar in duel voor FC Utrecht © Orange Pictures
Utrecht - FC Utrecht heeft verdediger Djevencio van der Kust verkocht aan Sparta Rotterdam. De 22-jarige linksback tekent op Het Kasteel een contract tot medio 2026. De Rotterdammers hebben een optie voor een extra seizoen.
Van der Kust debuteerde in het seizoen 2021-2022 in de Eredivisie, waarin hij 24 keer uitkwam voor de hoofdmacht van Utrecht. De verdediger speelde de meeste wedstrijden voor Jong Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie. Utrecht verhuurde hem in het afgelopen seizoen aan Houston Dynamo FC, dat uitkomt in de Amerikaanse competitie MLS.
“Djevencio heeft onze jeugdopleiding doorlopen en stond vervolgens zijn mannetje in zowel de beloftenploeg als het eerste elftal. Vanwege toenemende concurrentie op zijn positie was voor Djevencio het perspectief op speeltijd dit seizoen desalniettemin gering”, aldus technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht.
"Dat maakte dat Djevencio en wij openstonden voor een transfer. Met Sparta Rotterdam zijn we tot een passende oplossing gekomen. We willen Djevencio bedanken voor zijn jarenlange inzet voor FC Utrecht en veel succes wensen in de toekomst.”
Gerard Nijkamp, technisch directeur van Sparta zegt op zijn beurt dat zijn club "met Djevencio een verdediger aantrekt die bewezen heeft op eredivisieniveau zijn mannetje te staan, maar die ook aanvallende kwaliteiten heeft. We waren voor onze selectie nog op zoek naar versterking in de defensie en met de komst van Djevencio hebben we nu meer mogelijkheden."