Tasos Douvikas juicht nog gewoon in de Galgenwaard: 'Zolang ik blijf scoren gaat mijn prijs omhoog'

Tasos Douvikas en zijn ploeggenoten
Tasos Douvikas en zijn ploeggenoten © fcutrecht.nl
Utrecht - Tasos Douvikas kan deze zomer weleens een record bedrag voor FC Utrecht opleveren. De Griek liet in de laatste oefenwedstrijd zien het scoren in ieder geval nog niet verleerd te zijn. En zolang hij dat blijft doen zal de interesse toenemen en zijn prijs omhoog gaan, weet de spits.
"Ik hou er erg van om hier te voetballen. Hier heb ik veel zelfvertrouwen", zei Douvikas over de eerste minuten van het nieuwe seizoen in Stadion Galgenwaard. "Maar ik weet nog niks over mijn toekomst. Zolang ik hier ben doe ik mijn best."
Naar verluidt is er veel interesse voor de topscorer van de eredivisie van afgelopen seizoen. Technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht heeft aangegeven dat Douvikas alleen voor de hoofdprijs weg mag. "Het is niet mijn baan om te weten wat die prijs is. Ik moet gewoon mijn best doen, mijn kwaliteiten laten zien en te scoren", aldus Douvikas.
Tasos Douvikas: 'Zolang ik scoor gaat mijn prijs omhoog'

Veel interesse

Een paar weken geleden hadden velen er al wel rekening mee gehouden dat Douvikas er bij het laatste oefenduel niet meer bij zou zijn. Maar de Griek is er nog en scoorde tweemaal tegen Espanyol. Maar ieder duel kan voor de doelpuntenmachine zijn laatste in Utrechtse dienst zijn. "Ik moet daarin professioneel zijn. Zolang ik blijf scoren gaat mijn prijs omhoog."
Douvikas heeft al eens uitgesproken graag naar de Premier League te willen. "Natuurlijk wil ik in die topcompetitie spelen. Maar we zullen zien. Ik weet niet van welke clubs er interesse is. Dat laat ik aan mijn zaakwaarnemers. Die melden zich bij mij als er iets officieels is."
Over een afscheidscadeautje aan zijn teamgenoten heeft Douvikas nog niet nagedacht. "We zullen zien."