FC Utrecht-aanvaller Derensili Sanches Fernandes verkocht aan Excelsior

Derensili Sanches Fernandes nog bij zijn presentatie als speler van FC Utrecht in 2020
Derensili Sanches Fernandes nog bij zijn presentatie als speler van FC Utrecht in 2020 © FCUtrecht.nl
Utrecht - Derensili Sanches Fernandes is verkocht aan zijn oude club Excelsior. De 22-jarige aanvaller hoopt bij de Rotterdammers meer speelminuten te maken. Het is onduidelijk hoe hoog de transfersom is die Excelsior aan FC Utrecht betaalt.
Sanches Fernandes tekende in het najaar van 2020 aan bij Jong FC Utrecht. De aanvaller komt op dat moment over van Excelsior. Als speler van de beloftenploeg van de Utrechters debuteert hij op 16 oktober 2020 in de eerste divisie. In totaal speelt de buitenspeler 83 duels met Jong FC Utrecht. 28 januari 2023 debuteerde hij voor FC Utrecht in de wedstrijd tegen AZ.
“Derensili is op een punt gekomen dat hij meer perspectief op speelminuten in de Eredivisie wil. Een mooie ambitie en een goed streven, maar vanwege de concurrentie op zijn positie is het niet waarschijnlijk dat hij die bij FC Utrecht in vervulling kan laten gaan”, zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Toen Excelsior zich voor hem meldde, zijn we met die club en Derensili in gesprek gegaan. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in deze transfer. We bedanken Derensili voor zijn inzet voor FC Utrecht en wensen hem veel succes toe in het vervolg van zijn loopbaan.”
Sanches Fernandes heeft voor drie seizoenen getekend. Hij is al met Excelsior mee afgereisd naar Zwitserland voor een trainingskamp.