FC Utrecht-aanwinst Mats Seuntjens legt de lat hoog: 'Wij moeten die play-offs dit jaar winnen'

Mats Seuntjens als speler van Fortuna Sittard tegen FC Utrecht
Mats Seuntjens als speler van Fortuna Sittard tegen FC Utrecht © Orange Pictures
Utrecht - Mats Seuntjens is 31. Hij speelde al in de subtop voor AZ, maar was in de laatste paar seizoenen vooral actief in de middenmoot van de eredivisie en lager, bij Fortuna Sittard en RKC. Deze zomer maakte hij toch nog de overstap naar FC Utrecht. Een laatbloeier?
"Ik voel me een jonge god. Ik ben fit, fysiek sta ik er goed op. Leeftijd is maar een getal", zegt de aanvaller. Of is hij een nummer 10? "Dat vraag ik me mijn hele leven al af. Ik ben gewoon een aanvallend ingestelde voetballer. Laten we het daarop houden. En er komt vast wel een plekje voor me vrij." Welke rol Seuntjens kan spelen hangt ook af van degene met wie hij speelt. "Je moet complementair zijn. Bij AZ speelde ik in de spits met Guus Til onder me. Dat is een lopende nummer 10."
Hoe dat bij FC Utrecht gaat worden is nog onduidelijk. Veel hangt af van het al dan niet blijven van eredivisietopscorer Tasos Douvikas. "Dat is de maar de vraag. Als hij weg gaat kan ik ook de spits worden. Ik kan daar prima uit de voeten. Maar er gaat nog een hele hoop gebeuren. Wie er nog komen en wie er nog gaan, dat zullen de komende weken uitwijzen."

Terug Europa in

Zoals al gememoreerd is Mats Seuntjens 31. Hij speelde een tijd bij AZ, maar sleet zijn dagen de afgelopen seizoenen onder subtop. Seuntjens was echter niet aan het afbouwen en de interesse van een club als Utrecht kwam voor hem niet onverwacht. "Ik heb mooie jaren gehad bij Fortuna, toen was er ook al interesse van mooie clubs. Maar Fortuna wilde niet meewerken. Daarna heb ik de stap naar RKC gemaakt en mezelf weer laten zien. Ik weet waar ik toe in staat ben. Dus ik had wel gerekend op een stap als deze."
Bij FC Utrecht is het doel elk jaar het halen van Europees voetbal. "Ik heb dat met AZ al meegemaakt, onder John van den Brom", herinnert Seuntjens zich. "Toen overwinterden we door Zenith St. Petersburg uit te schakelen. De ronde daarna gingen zijn we er flink uitgeknikkerd af tegen Olympique Lyon." Dat avontuur smaakt naar meer voor de spits. "Wij moeten zorgen dat we die play-offs dit jaar gaan winnen."
Mats Seuntjens: 'Ik weet waar ik toe in staat ben'