FC Utrecht contracteert international Eshly Bakker

© FC Utrecht
Utrecht - Eshly Bakker speelt komend seizoen voor de vrouwenploeg van FC Utrecht. De 30-jarige aanvalster komt over van Ajax. Bakker, die veertien interlands speelde, heeft voor twee jaar getekend met optie op nog een jaar.
Bakker begon met voetballen bij Pancratius in Badhoevedorp. Als 17-jarige maakte ze bij ADO Den Haag haar debuut in de eredivisie. Met de ploeg uit de Hofstad werd ze in 2012 landskampioen. Die titel pakte ze afgelopen seizoen ook met Ajax. Daarnaast won ze drie keer de KNVB beker: in 2012 met ADO Den Haag en in 2014 en 2022 met Ajax. Tussendoor speelde de aanvalster voor FC Twente en MSV Duisburg. Met zowel FC Twente als Ajax speelde in de Champions League.
“Ik voel mij heel erg welkom bij FC Utrecht”, zegt Bakker. "De keuze voor FC Utrecht is een heel bewuste, waar ik heel blij mee ben", zegt Bakker. "Ik ben toe aan een nieuw begin, een nieuwe start. Dat past nu heel goed bij FC Utrecht." De komst van Bakker valt samen met de terugkeer van FC Utrecht in de eredivisie vrouwen.