Trainer Kalezic vertrekt bij Jong FC Utrecht

Jong FC Utrecht-trainer Darije Kalezic
Jong FC Utrecht-trainer Darije Kalezic © fcutrecht.nl
Utrecht - Darije Kalezic vertrekt als coach van Jong FC Utrecht. De Bosnische trainer had nog een contract voor één seizoen, maar FC Utrecht laat weten dat in onderling overleg is besloten om het contract tussentijds te beëindigen.
Kalezic kreeg de ploeg in 2021 onder zijn hoede. In het eerste seizoen evenaarde hij het puntenrecord met Jong FC Utrecht. Maar het afgelopen seizoen verliep veel minder goed. De ploeg eindigde stijf onderaan in de Keuken Kampioen Divisie. Jong FC Utrecht wist slechts 7 van de 38 competitiewedstrijden te winnen.
"In de verschillende gesprekken die we met Darije hebben gevoerd ter evaluatie van het afgelopen seizoen, zijn we samen tot de conclusie gekomen dat het voor beide partijen beter is om de samenwerking stop te zetten", aldus technisch manager Tim Gilissen.

'Ieder eigen weg'

Kalezic kijkt positief terug op zijn tijd bij FC Utrecht. "Bij mijn aanstelling gaf ik aan dat ik hoopte dat ik een bijdrage kon leveren aan de verdere ontwikkeling van Jong FC Utrecht. Daar hebben we met z'n allen hard aan gewerkt. In de goede en open gesprekken die ik met de club heb gevoerd, zaten we op een lijn en hebben we de keuze gemaakt ieder onze eigen weg te gaan."
Voor zijn komst bij FC Utrecht werkte Kalezic onder meer als coach bij De Graafschap, het Belgische SV Zulte Waregem en het Nieuw-Zeelandse Wellington, MVV en Jong PSV.
De Telegraaf meldt dat Ivar van Dinteren in vergevorderde onderhandeling met FC Utrecht is om Kalezic op te volgen. Van Dinteren was de afgelopen drie seizoenen assistent-trainer van Ron Jans bij FC Twente. Van Dinteren is bij FC Utrecht geen onbekende. Als jeugdspeler droeg hij enkele jaren het shirt van FC Utrecht.