FC Utrecht Onder 17 buigt na verlenging in bekerfinale: 'Wel met hoofd omhoog'

© RTV Utrecht
Utrecht - FC Utrecht Onder 17 stuntte vorig jaar door de KNVB Beker te winnen, maar die titel hebben de talenten dit seizoen niet kunnen verdedigen. Tegen de leeftijdsgenoten van AZ werd na verlenging met 4-2 verloren op het veld in Wijdewormer.
De talentenploeg van AZ begon als grote favoriet aan de bekerfinale in de leeftijdscategorie onder 17 jaar. De Alkmaarders hadden namelijk de najaars- en de voorjaarscompetitie gewonnen en wonnen dit seizoen al de internationaal groot aangeschreven Algarve Cup
Dat het na 23 minuten 1-0 werd, was dan ook geen verrassing. Het was Lev Lenssen die vanuit de rebound scoorde namens de AZ-talenten, en dat was verdiend. Dat was ook de ruststand, maar na rust schoot FC Utrecht uit de startblokken.
Keeper Justin Everse: "Mijn reddingen blijf ik herinneren, maar dat moment was doorslaggevend"

FC Utrecht draait het om

Trainer Ferdi Vierklau had zijn ploeg op scherp gezet en zag binnen de minuut Amir Saleh de 1-1 binnentikken. En in de 52ste minuut schoot invaller Jahlani Fonteni de Utrechtse talenten op een 2-1 voorsprong. Dat leverde een duidelijke reactie op van AZ, dat vol de aanval koos.
Utrecht-doelman Justin Eversen was vaak belangrijk, maar zeven minuten voor tijd ging het fout. Hij botste op een verdediger, waardoor AZ de gelijkmakende 2-2 kon scoren en er een verlening aan te pas moest komen. Daarin scoorde AZ onder 17 nog twee keer, waardoor de bekerdroom van de Utrechtse talenten in duigen viel.
Trainer Ferdi Vierklau: "Ik ben heel trots op de progressie"

Dat ene moment...

"Ik ben heel erg trots op ze, wat voor progressie ze hebben geboekt dit seizoen. Maar wel met hoofd omhoog, doorgaan. Finales kan je winnen of verliezen. Helaas hebben we mogelijkheden gehad, maar trekken we niet aan het langste eind", aldus Vierklau. "Meestal als we de underdog zijn, spelen we beter. Dat heeft ons niet van de wijs gebracht."
De uitblinker aan de kant van FC Utrecht O17 was doelman Eversen met heel veel reddingen. Maar zijn fout bij de 2-2 zit hem wel dwars. "Ik raak uit balans doordat mijn verdediger een duw krijgt en tegen mij botst. Dan hebben zij vrije doorgang om een goal te scoren. Uiteindelijk komen we op 2-2 daardoor", blikt hij terug. "Maar mijn reddingen blijven hangen, dat zijn mijn hoogtepunten als keeper. Maar dat ene moment was wel doorslaggevend."

AZ O17 - FC Utrecht O17 (bekerfinale)

1-0 Lev Lenssen (23')
1-1 Amir Saleh (46')
1-2 Jallani Fonteni (52')
2-2 Yoël van den Ban (83')
3-2 Jasper Hartog (97')
4-2 Deacon van der Klaauw (110')

Bijz.

Rode kaart voor Julian Oerip van Jong AZ (118')