Kampong laat het liggen in Amsterdam bij JOS Watergraafsmeer (1-0)

© RTV Utrecht
Utrecht - Kampong heeft de eerste wedstrijd van de finale om een plaats in de derde divisie verloren. De Utrechtse vierdedivisionist ging in Amsterdam met 1-0 onderuit tegen derdedivisionist JOS Watergraafsmeer. Zondag is de return in Utrecht.
In het eerste half uur was Kampong heer en meester. Merijn Muskens kreeg twee kansen en ook Jort de Zeeuw verzuimde de score te openen. Routinier Daan Groot Zwaaftink was nog het dichtst bij de openingstreffer, maar zijn vrije trap strandde op de lat. "We hebben het in het eerste half uur laten liggen", zei aanvaller Merijn Muskens na afloop. "We waren beter", vond ook trainer Frank Bruijnis. "Maar we kregen er te weinig druk op.”
Frank Bruijnis: "We hebben het in het eerste half uur laten liggen"
De eerste de beste kans voor JOS Watergraafsmeer was wel raak. Tim Plemper mocht van 25 meter vrij uithalen, doelman Job Peeters was kansloos. Vlak voor rust voorkwam de Kampong-goalie de 2-0 na een afstandsschot van Ritchie Owusu.

Gelijk opgaand

Na rust was Kampong minder dominant. Pim Janssens kreeg een grote kopkans en Bereid Witteveen schoot slap in, maar ook de thuisploeg was een paar keer dreigend. Peeters redde op een inzet van Plemper. Uiteindelijk bleef het 1-0 en heeft Kampong nog alle kans. Muskens: "We gaan er zondag vol op. En dan hopen dat we net als afgelopen zondag tegen Be Quick snel scoren."
Merijn Muskens: "We gaan er zondag vol op"

JOS Watergraafsmeer - Kampong

1-0 Tim Plemper (37)

Zondag is de tweede finalewedstrijd tussen beide ploegen. De winnaar speelt volgend seizoen derde divisie. De verliezer krijgt een herkansing over twee duels tegen de verliezer van AWC - Baronie.
Kampong verloor donderdag met 1-0 van JOS Watergraafsmeer
Kampong verloor donderdag met 1-0 van JOS Watergraafsmeer © RTV Utrecht