Barkas bevestigt dat contract bij Celtic is ontbonden: 'Natuurlijk wil ik hier blijven'

© Orange Pictures
Utrecht - Vasilis Barkas staat volgend seizoen mogelijk alsnog onder de lat bij FC Utrecht. De doelman werd dit seizoen gehuurd van Celtic maar de Schotse club heeft zijn contract ontbonden. "Natuurlijk wil ik hier blijven.
"Het is zeer teleurstellend. Ik ben wel blij dat iedereen alles heeft gegeven", zei doelman Barkas na de uitschakeling tegen Sparta. Het duel was in principe zijn laatste in dienst van FC Utrecht. " Ik wil mijn mede-spelers bedanken, ik wil iedereen in Utrecht bedanken, het voelt als mijn familie."
De laatste dagen gingen er geruchten dat het contract van Barkas bij Celtic is ontbonden. De verbintenis liep nog één seizoen door. "Dat klopt. Daar heeft mijn manager hard voor gewerkt. Ik wil ook Celtic er voor bedanken."
Vasilis Barkas over toekomst bij FC Utrecht: 'Ik moet keuzes gaan maken'

Tekenen bij FC Utrecht?

"Ik kan nu over komend seizoen gaan nadenken", zei de sluitpost. Hij kan niet zeggen of hij nu bij FC Utrecht een contract gaat tekenen. "Ik moet keuzes gaan maken. Het voelt hier bij Utrecht als mijn familie, ik weet niet of ik dat ergens anders ga vinden. Natuurlijk wil ik blijven, maar dat is niet altijd makkelijk."
Het is de vraag of FC Utrecht en Barkas er uit gaan komen. "Ik heb gezegd dat mijn zaakwaarnemer met FC Utrecht in gesprek moet gaan. Maar we moeten nu een paar dagen wachten, rust nemen, erover nadenken. Maar wat er gebeurt, Utrecht zal altijd mijn familie blijven."