Slechte generale Hercules voor nacompetitie tegen IJsselmeervogels: 'Basisspelers kregen rust'

Hercules-trainer René van der Kooij
Hercules-trainer René van der Kooij © Geert Lommers
Utrecht - Hercules heeft de derde divisie niet met een goed gevoel afgesloten. De Utrechters verloren zondag op bezoek bij Groene Ster met 1-0.
Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam voort uit een strafschop. In de 35e minuut schoot Dylan Zwartjes namens de thuisploeg de 1-0 eindstand op het scorebord.
Hercules sluit de derde divisie B af met de derde plek. De Utrechters zijn nog niet uitgevoetbald. Hercules hoopt via de nacompetitie een ticket voor de tweede divisie te verdienen. In de eerste ronde is IJsselmeervogels de tegenstander. Woensdag staan de twee ploegen in Utrecht tegenover elkaar, zaterdag in Bunschoten-Spakenburg.
"Wij zagen het duel van vorige week eigenlijk als generale. We wilden vandaag iedereen fit houden", aldus de oefenmeester. "We hebben keuzes gemaakt omdat zondag-woensdag dicht op elkaar zit. We begonnen eigenlijk maar met twee basisspelers."
De oefenmeester zegt dat er eigenlijk een soort onder 21-elftal op het veld stond. "Ik ben eigenlijk trots op wat ze hebben laten zien."
Nu wacht woensdag dus IJsselmeervogels. "Ik vind het een compliment dat zij zeggen dat de kansen 50/50 zijn. Maar ik ben het daar wel mee eens. Ik heb het idee dat ik die ploeg aardig begin te kennen. We hebben er heel veel zin in en willen stiekem eigenlijk veel meer dan die wedstrijd alleen maar meemaken."
Hercules-trainer René van der Kooij: 'Begonnen met twee echte basisspelers'

Groene Ster – Hercules: 1-0

35' Dylan Zwartjes (1-0, penalty)