Deceptie voor Kampong, Utrechtse hockeyers lopen finale om landstitel mis: 'Komt hard aan'

© RTV Utrecht
Utrecht - De hockeyers van Kampong zijn door Pinoké uitgeschakeld in de halve finale van de play-offs om de landstitel. De Utrechters gingen zondag met 2-1 onderuit nadat ze donderdag al met 3-1 hadden verloren van de club uit Amstelveen.
Kampong moest van Pinoké winnen maar al in de eerste minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. De Utrechtse hockeyers kwamen nog terug tot 1-1 via Jonas de Geus. Maar vlak na de gelijkmaker werd het alweer 2-1 voor Pinoké. Hoewel Kampong gas bleef geven werd er niet meer gescoord.
De uitschakeling is voor Kampong extra zuur omdat ze in het reguliere seizoen overtuigend bovenaan wisten te eindigen. Pinoké was vierde geworden. De AmstelVeeners gaan de finale om de landstitel spelen tegen Bloemendaal.

Reacties

Bij Kampong-speler Lars Balk kwam de uitschakeling hard aan. "Meer dan dat heb ik er eigenlijk niet over te zeggen. Zij winnen twee keer en dus zijn zij de terechte finalist", sprak de hockeyer die baalde van de razendsnelle 0-1. "Ik denk dat het met scherpte en spanning te maken had."
Lars Balk: 'Het seizoen was twee weken te lang'
Het lukte Jip Janssen niet om via zijn strafcorner beslissend te zijn. "Zij hadden een hele goede cornerverdediging neergezet. Als je hem niet maakt moet je ook een compliment aan hen geven. Ik had niet het gevoel dat ik de focus niet had", aldus Janssen. "Mijn eerste reactie is nu dat het een teleurstellend seizoen is, puur alleen door het eindresultaat."
Jip Janssen: 'Hun cornerverdediging stond als een huis'
Coach Tim Oudenaller had gemengde gevoelens. "Ik baal, maar we hebben alles gegeven", zei de oefenmeester. "We wilden heel graag. Ik kijk met een trots gevoel terug op het seizoen. Het is nog een hele jonge ploeg, hier zit nog veel meer in. We gaan nog zeker stappen maken."
Kampong-coach Tim Oudenaller: 'Ik ben trots op dit jonge team'

Kampong – Pinoké: 1-2

1' Sebastien Dockier (0-1)
8' Jonas de Geus (1-1)
9' Florent van Aubel (1-2)