Dost en Douvikas samen in de spits bij FC Utrecht? 'Dat is één van de opties'

© Orange Pictures
Utrecht - FC Utrechts jacht op een play-offplaats gaat zaterdag verder in Leeuwarden. Tegen SC Cambuur is de ploeg van Michael Silberbauer het aan haar stand verplicht om 3 punten aan het totaal toe te voegen. De grote vraag daarbij is of Silberbauer tegen de hekkensluiter van de eredivisie eindelijk clubtopscorer Tasos Douvikas en Bas Dost samen op zal stellen.
"Dat is zeker een optie", zegt de Deen daarop. "Ik ben daar ook zeker geen tegenstander van, maar ze zijn nog niet zo vaak allebei beschikbaar geweest." Silberbauer erkent dat koppels zoals Douvikas en Dost, een aanspeelpunt en een loper, beiden met veel scorend vermogen, in het verleden bij verschillende clubs heel succesvol zijn geweest. "Als koppel is het het een heel logische keuze, maar de rest van het team moet daar ook op worden aangepast."
Middenvelder Sander van de Streek speelde jaren bij SC Cambuur en gaat nu op bezoek bij zijn oude club. Dat gebeurt na een vrij weekend, waarin de bekerfinale werd gespeeld. Gezien de vorm van FC Utrecht lieten Pessel & Boonen afgelopen week weten dat zij vinden dat FC Utrecht een oefenduel had moeten spelen.
Sander van de Streek: 'We moeten niet onder hoogspanning staan'
"Wij hebben het anders ingedeeld, en dat vond ik ook prima", zegt Van de Streek daarover. "We hebben met het team gepadeld, en dat was hartstikke leuk. Ik denk niet dat een oefenduel nodig was. We hebben de afgelopen weken hard getraind om onze zwakke punten te verbeteren. En tegen Cambuur moeten we laten zien dat we het wel kunnen."
Van de Streek onderschrijft dat FC Utrecht niet in blakende vorm steekt, maar erkent ook dat FC Utrecht het zijn stand verplicht om zaterdagavond te winnen. "Ik leg mezelf elke wedstrijd gezonde druk op. We moeten niet onder hoogspanning staan en gewoon laten zien wat we kunnen."

Utrechtse enclave in Friesland

Het trio trainers dat het bij Cambuur voor het zeggen heeft een hechte band met FC Utrecht. Hoofdtrainer Sjors Ultee is een geboren Utrechter die ook in diverse functies bij FC Utrecht werkzaam was. Assistent Robby Alflen was speler, hoofdtrainer en assistent-trainer in de Galgenwaard en de andere assistent, Pascal Bosschaart, was speler en won de beker met de FC.
Michael Silberbauer: 'Geen Brouwers en Maeda'
Het is kortom een technische staf die Utrecht heel erg goed kent, en het Sliberbauers mannen mede daardoor wel eens heel lastig zou kunnen maken. "Dat kan wel zijn", lacht Silberbauer, "Zij kijken naar ons en wij kijken hoe we het hen moeilijk kunnen maken."
Silberbauer kan in Leeuwarden geen beroep doen op de geblesseerden Luuk Brouwers en Naoki Maeda. Daarnaast zijn ook de langdurig geblesseerden Ramon Hendriks, Django Warmerdam en Amin Younes zijn nog afwezig.