Kampong wint in laatste minuten van Den Bosch en plaatst zich voor play-offs

© RTV Utrecht / Bas Teunissen
Utrecht - Kampong is door een 4-5 overwinning op Den Bosch zeker van een plek in de play-offs. De Utrechters verspeelden een 3-1 voorsprong, maar wisten in het laatste kwart een 4-3 achterstand weer om te buigen. Twee minuten voor tijd maakte Jip Janssen uit een strafcorner de winnende 4-5.
Kampong kwam al snel op een 0-2 voorsprong. Terrence Pieters maakte met een schot de 0-1 en even later sleepte Jip Janssen de eerste strafcorner raak. Voor rust verkleinde Fabian Unterkircher voor Den Bosch de achterstand naar 1-2.
Na rust maakte Deegan Huisman na een snelle combinatie de 1-3. Vervolgens sleepte Timo Boers de derde strafcorner van Den Bosch tegen het lichaam van Kampong-lijnstop Derck de Vilder. Dit werd bestraft met een strafbal die raak werd geschoten door Jeremy Hayward. 2-3.
Tien minuten later maakte Den Bosch de gelijkmaker. Een strafcorner van Hayward werd in eerste instantie gered door Kampong-doelman David Harte, maar op de rebound van Jasper Tukkers had hij geen antwoord. En een minuut later kwam Den Bosch zelfs op een 4-3 voorsprong. Jaïr van der Horst tikt de voorzet van Gijs Campbell in het doel.

Afgekeurd

In het laatste kwart maakte Boet Phijffer de 4-4. Een lange klap van Lars Balk tipte hij in het doel. Even later dacht Duco Telgenkamp ook nog de 4-5 voor Kampong te maken. Maar volgens de scheidsrechter deed hij dat met de bolle kant van zijn stick en dus werd het doelpunt afgekeurd.
Twee minuten voor tijd maakte Jip Janssen uit een strafcorner alsnog de 4-5 voor Kampong. Door de zege is Kampong zeker van een plek bij de eerste vier en dus van de play-offs.