Hoogland wint regioderby en brengt deuk in titelaspiraties Kampong

Bas Wobbes scoorde
Bas Wobbes scoorde © Orange Pictures
Utrecht - Hoogland heeft de regioderby in de vierde divisie B tegen Kampong gewonnen. Het werd in Utrecht 2-1 voor de bezoekers.
Hoogland begon op bezoek bij Kampong goed aan het duel. Na 20 minuten had de ploeg, die de laatste vier duels niet verloor, de 2-0 voorsprong te pakken door doelpunten van Bas Wobbes (penalty) en Laslo Duister.
Met een kwartier op de klok in de tweede helft kwam Hoogland met een man minder te staan. Harry Kersten kreeg rood na een opstootje. De scheidsrechter gaf eerst geel maar op advies van de grensrechter werd het alsnog rood.
Tien minuten voor tijd werd het nog spannend. Via een strafschop, Merijn Muskens was onderuitgehaald, maakte Marc Visser de aansluitingstreffer: 1-2. Maar daar bleef het bij.

Ranglijst

Kampong staat tweede in de vierde divisie B met acht punten achterstand op koploper Meerssen. Hoogland wist de laatste drie duels te winnen en heeft nu 31 punten. Daarmee staat Hoogland op de elfde plek.
Marc Visser (Kampong): 'Titel leek voor ons vorige week al weg'
Laslo Duister (Hoogland): 'Wij waren mannen, zij jongetjes'
Kampong-coach Frank Bruijnis: 'Moet het niet zeggen, maar vindt Hoogland vervelend'
Hoogland-coach Dick Kooijman: 'Bizar dat we gewoon naar de derde periode kunnen kijken

Kampong – Hoogland: 1-2

11' Bas Wobbes (0-1)
17' Laslo Duister (0-2)
80' Marc Visser (1-2)