Veel interesse voor FC Utrecht-uitblinker Taylor Booth, maar aanvaller wil droomclub niet noemen

Taylor Booth
Taylor Booth © Orange Pictures
Utrecht - Taylor Booth keert terug in de wedstrijdselectie van FC Utrecht, voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles van komend weekend. De Amerikaan miste de voorbije duels vanwege een blessure.
"Ik ben weer helemaal fit", laat Booth weten. "Ik ben blij dat ik weer op het veld sta en ik voel me goed." De aanvaller heeft nog iets te vieren, want hij werd deze week voor het eerst opgeroepen voor Team USA, dat volgende week in de Nations League aantreedt tegen Grenada en El Salvador.
"Het is een droom om voor de USA te spelen", zegt Booth. "Het is een grote stap in mijn loopbaan. Ik hoop dat ik mijn debuut mag maken." De Amerikaan hoorde het eerder dan de bedoeling was. "Mijn manager verteld het, die verklapte het een paar dagen te vroeg", bekent Booth. "Maar daar zijn managers voor."
Taylor Booth: 'Ik ben weer helemaal fit'
De ontwikkeling van Booth verloopt stormachtig. Afgelopen zomer kwam hij van het tweede van Bayern München naar Utrecht en inmiddels dingen veel Europese topclubs naar zijn hand. "Er zijn veel gesprekken gaande op het moment", erkent Booth. "Maar mijn manager houdt dat allemaal bij me weg zodat ik me op FC Utrecht kan focussen. Ik beslis in de zomer."
Uiteraard gaat Booth niet zeggen welke clubs interesse hebben getoond. De vraag is dan wat zijn droomclub is. "Die vraag ga ik niet beantwoorden", glimlacht Booth. "Ik wil niet op mijn tong bijten."

Viergever terug

Behalve Taylor Booth keert ook Nick Viergever terug in de wedstrijdselectie voor het duel tegen Go Ahead Eagles. De linkspoot brak in de bekerwedstrijd tegen AZ zijn teen. "Ik heb nog wel pijn, maar die is te verdragen", zegt de verdediger. "Nee, geen spuit erin. Een paar pijnstillers misschien."
Viergever is zoals gezegd een linkspoot. Door zijn blessure en die van Django Warmerdam moest trainer Michael Silberbauer de laatste weken noodgedwongen een beroep doen op een rechtspoot als linksachter. "Dat is wel anders, je moet anders lopen. Als ik op rechts zou lopen zou ik ook moeten wennen. En je krijgt ook ander spel van het team."
'Ik heb nog wel pijn, maar die is te verdragen'
Viergever gaat ook in op de opmerking die Bas Dost deze week in het AD maakte. De spits zei dat een club die zoals FC Utrecht naar de top wil nooit tevreden mag zijn met een gelijkspel tegen NEC. Viergever is dat met hem eens. "Als je echt voor Europees voetbal wilt gaan, zal daar een mindswitch moeten plaatsvinden en die discussie moeten wij intern voeren."
Die verandering van instelling kost tijd, weet Viergever. "Dat is een proces, daar moet je de juiste spelers ook voor halen. Dat lukt niet in een week, dat moeten we gaan creëren om zover te zijn als AZ, want daar moeten we nu naar kijken denk ik."

Dost weer geblesseerd

Viergever en Booth dus terug, maar Bas Dost is er tegen Go Ahead Eagles niet bij. De spits, die vorige week tegen NEC na lange afwezigheid zijn rentree maakte, is opnieuw geblesseerd. "Jammer. Hij kwam terug met een hoop positieve energie. Nu moet hij team vanaf de zijkant steunen", zegt trainer Michael Silberbauer.
Hoe lang Dost nu is uitgeschakeld, is niet duidelijk. "Ik denk niet dat het ernstig is, maar ik weet het niet", zegt Silberbauer. "We hopen dat hij er na de interlandbreak weer bij kan zijn."
Silberbauer: 'Warmerdam en Bozdogan op de weg terug'
Behalve Dost ontbreken ook Django Warmerdam en Can Bozdogan. "Maar die zijn op de weg terug", aldus Silberbauer, die binnenkort ook hoopt weer te kunnen beschikken over Tommy St. Jago. De verdediger speelde afgelopen maandag 90 minuten mee tegen Jong PSV. "Het gaat goed met hem. Hij zit in de opbouw en ziet er steeds beter uit."
Vrijdag tegen MVV doet hij niet mee met de beloftenploeg. "We moeten waken voor overbelasting", legt de Utrecht-trainer uit. "Twee wedstrijden in vijf dagen is nog te veel."

FC Utrecht en Go Ahead Eagles speelden 53 keer eerder tegen elkaar in de eredivisie. FC Utrecht won 26 keer, de Eagles veertien keer. In de Galgenwaard won FC Utrecht 17 van de 26 ontmoetingen. Go Ahead Eagles nam de punten drie keer mee naar Deventer.

Eerder dit seizoen werd het in de Adelaarshorst 2-2.

De wedstrijd van zaterdag begint om 16.30 uur en is live te horen in Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht.