Timber en De Ligt in selectie Oranje, De Keijzer niet in Jong Oranje

© Fcutrecht.nl
Utrecht/Abcoude - Ronald Koeman heeft Jurriën Timber en Matthijs de Ligt geselecteerd voor de interlands tegen Frankrijk en Gibraltar. Dat zijn de eerste twee duels in de kwalificatie voor het EK van 2024. De duels staan gepland voor 24 en 27 maart. De Utrechtse Ajacied Timber gaat op voor zijn 14e interland. Matthijs de Ligt uit Abcoude speelde tot nu toe veertig keer in Oranje.
Doelman Bart Verbruggen van Anderlecht en de Feyenoorders Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer zijn voor het eerst opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal.
Doelman Jasper Cillessen keert terug bij Oranje. Zijn voorganger Louis van Gaal nam de 63-voudig international niet mee naar het WK van eind vorig jaar in Qatar. Georginio Wijnaldum viert ook zijn rentree bij het Nederlands elftal, na een langdurige blessure aan een scheenbeen. Sven Botman (Newcastle United) en Brian Brobbey (Ajax) zijn ook uitgenodigd.

De volledige selectie

Doelmannen: Jasper Cillessen (NEC), Mark Flekken (SC Freiburg) en Bart Verbruggen (RSC Anderlecht).
Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Bayern München), Sven Botman (Newcastle United), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Bayern München), Tyrell Malacia (Manchester United) en Jurriën Timber (Ajax).
Middenvelders: Steven Berghuis (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Marten de Roon (Atalanta), Xavi Simons (PSV), Kenneth Taylor (Ajax), Mats Wieffer (Feyenoord) en Georginio Wijnaldum (AS Roma).
Aanvallers: Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax), Memphis Depay (Atlético Madrid), Cody Gakpo (Liverpool) en Wout Weghorst (Manchester United).

De Keijzer niet in Jong Oranje

FC Utrecht-doelman Fabian de Keijzer zit niet bij de definitieve selectie van Jong Oranje. De Leusdenaar zat wel bij de voorselectie, maar is niet geselecteerd voor de oefenduels tegen Noorwegen en Tsjechië.
Bondscoach Erwin van der Looi riep Jay Gorter, Kjell Scherpen en Jasper Schendelaar op als doelmannen. Zij hebben alle drie een basisplaats bij hun club, terwijl De Keijzer bij FC Utrecht tweede doelman is.