Inspiratieloos FC Utrecht in extremis onderuit tegen Go Ahead Eagles: 'Begin mij te schamen'

© Orange Pictures
Utrecht - FC Utrecht heeft het thuisduel in de eredivisie tegen Go Ahead Eagles verloren. De Utrechters kwamen nog op 1-0 voorsprong, maar door treffers in de blessuretijd van de eerste en tweede helft ging de ploeg uit Deventer er met de 1-2 winst vandoor.
Michael Silberbauer: "We zitten in een negatieve spiraal"

Douvikas schiet Utrecht op voorsprong

Het spel in de eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. In de 41e minuut kwam FC Utrecht wel op voorsprong. Tasos Douvikas werd weggestuurd en schoot de 1-0 binnen. Het was voor de Griekse topscorer van de eredivisie zijn dertiende treffer van het seizoen.
Vlak daarna kwam FC Utrecht goed weg. De bal was in de zestien tegen de arm van Utrecht-verdediger Ramon Hendriks aangekomen. De VAR riep arbiter Bos naar de kant, maar hij besloot geen strafschop te geven.
Aanvoerder Nick Viergever: "Van Seumeren is emotioneel betrokken"

Go Ahead slaat toe

In de blessuretijd van de eerste helft werd het alsnog 1-1. Nadat Sean Klaiber de bal eenvoudig had ingeleverd profiteerde Go Ahead. Oliver Edvardsen dook vervolgens op achter de slapende Utrechtse defensie en hij schoot de gelijkmaker op het scorebord.
FC Utrecht wist in de tweede helft haast vrijwel niks te creëren. De grootste kans was voor Van de Streek, zijn kopbal vloog tegen doelman De Lange aan.
In de vijfde minuut van de blessuretijd kreeg FC Utrecht alsnog de deksel op de neus. Bij de tweede paal stond Willum Willumsson helemaal vrij, hij kon eenvoudig de 1-2 op het scorebord schieten namens Go Ahead. En daarmee won voormalig FC Utrecht-trainer René Hake van zijn oude club.
Doelman Barkas: "We moeten hier over nadenken als ploeg"

Van Seumeren door het lint in de kleedkamer

Na afloop van de wedstrijd beende clubeigenaar Frans van Seumeren woedend naar de kleedkamer. Het donderde en bliksemde achter de kleedkamerdeur. Speler Sander van de Streek toonde zich schuldbewust. "Dit hebben we te accepteren, want we verdienden deze donderspeech. Als dit onze vrije week kost dan is dat zo."
Sander van de Streek: "Begin mij te schamen voor wat we aan het vertonen zijn"

Ranglijst

FC Utrecht blijft de nummer zeven in de eredivisie. De Utrechters hebben de laatste drie duels in de competitie niet weten te winnen. Na de bekeruitschakeling tegen de amateurs van Spakenburg werd er verloren van Fortuna Sittard, gelijkgespeeld tegen NEC en nu is er dus verloren van Go Ahead.

FC Utrecht - Go Ahead Eagles: 1-2

41' Tasos Douvikas (1-0)
45+3' Oliver Edvardsen (1-1)
90+5' Willum Willumsson (1-2)

Scheidsrechter: Alex Bos

Liveblog teruglezen:

90+6' Afgelopen. FC Utrecht verliest met 1-2 van Go Ahead.
90+5' DOELPUNT GO AHEAD EAGLES! Willumsson staat helemaal vrij bij de tweede paal en kan de 1-2 in het doel schieten.
84' Kans Go Ahead! Idzes kopt de bal na een hoekschop richting het Utrechtse doel, doelman Barkas redt!
82' De laatste wissel aan de zijde van FC Utrecht. Amin Younes vervangt Boussaid,
72' Nog een wissel bij FC Utrecht. Descotte wordt vervangen door Ramselaar.
67' Kans FC Utrecht! Van de Streek kopt vanuit een hoekschop, de bal vliegt tegen doelman De Lange aan.
61' Wissel bij FC Utrecht. Taylor Booth komt het veld in voor Zakaria Labyad.
56' Uit het niets is daar het schot van Go Ahead-speler Lidberg. De bal vliegt hard naast.
55' Douvikas schiet de bal via een speler van Go Ahead in het doel, de treffer telt niet want vlak daarvoor had de bal de achterlijn gepasseerd.
46' De tweede helft is begonnen.

Rust

45+4' Het is rust in Stadion Galgenwaard.
45+3' DOELPUNT GO AHEAD EAGLES! Klaiber levert de bal eenvoudig in. Vervolgens duikt Edvardsen op achter de slapende Utrechtse defensie en schiet de bal binnen. Het staat 1-1. Even kijkt de VAR er nog naar vanwege buitenspel, maar het doelpunt wordt goedgekeurd.
De 1-1 van Edvardsen

45' Daar komt FC Utrecht goed weg. De VAR had arbiter Bos naar de kant geroepen. Nadat de bal tegen de arm van de slidende Hendriks was aangekomen. Scheidsrechter Bos vindt het geen strafschop.
41' DOELPUNT FC UTRECHT! Viergever stuurt Douvikas weg. De Griek gaat alleen op doelman De Lange af en schiet de 1-0 binnen. Het is voor de topscorer van de eredivisie zijn dertiende treffer van het seizoen.
De 1-0 van Tasos Douvikas

34' Kans FC Utrecht! De vrije trap van Toornstra wordt aangeraakt door Van de Streek, doelman De Lange biedt opnieuw redding.
22' Aan de zijde van FC Utrecht hebben Ruben Kluivert en Jens Toornstra inmiddels geel ontvangen. "Dat baart mij zorgen zo vroeg in de wedstrijd", aldus analist Kruys.
18' Er wordt een staande ovatie geleverd in Stadion Galgenwaard voor alle hulpverleners die vier jaar geleden waren betrokken bij de tramaanslag. De bal ligt stil.
7' Daar was de eerste kans voor FC Utrecht. Descotte werd weggestuurd, de Belg schiet de bal op de vuisten van doelman De Lange.
1' Er is afgetrapt in Stadion Galgenwaard. Voordat het duel begon werd er nog een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de tramaanslag op 18 maart 2019, vandaag precies vier jaar geleden.

Opstellingen:

FC Utrecht: Barkas; Klaiber, Kluivert, Viergever, Hendriks; Toornstra, Labyad, Van de Streek, Boussaid; Douvikas, Descotte
Go Ahead Eagles: De Lange; Deijl, Nauber, Amofa, Oppegard; Idzes, Rommens, Edvardsen; Adekanye, Lidberg, Stokkers

Warmlopen:

- FC Utrecht staat zevende in de eredivisie, Go Ahead Eagles staat twaalfde.
- Bij Go Ahead Eagles staat voormalig FC Utrecht-trainer René Hake aan het roer.
- Luuk Brouwers maakte afgelopen zomer de overstap van Go Ahead Eagels naar FC Utrecht.
- Eerder dit seizoen eindigde Go Ahead Eagles - FC Utrecht in 2-2. Voormalig FC Utrecht-speler Sylla Sow zorgde toen voor de late gelijkmaker.
- In Utrecht werd dit duel 25 keer eerder afgewerkt. FC Utrecht won zestien keer, Go Ahead won drie keer en zes keer leverde de ontmoeting een gelijkspel op.