Jong FC Utrecht-coach kijkt niet naar ranglijst: 'Vooral trots dat er spelers doorstromen'

© Orange Pictures
Utrecht - Sportief gezien beleeft Jong FC Utrecht een slecht seizoen. Ondanks de 4-1 zege van afgelopen maandag op NAC staat de ploeg laatste in de eerste divisie. Van de eerste 25 competitieduels werden er maar vijf gewonnen. Vijftien keer stapte de Utrechtse beloftenploeg met een nederlaag van het veld.
Dat is dramatischer dan het klinkt, want bij een beloftenploeg in de eerste divisie staat niet zozeer het resultaat als wel het opleiden van spelers voor het eerste elftal centraal. "Als dat mij frustreert, stop ik met deze baan", zegt coach Darije Kalezic, die erkent dat je als coach van een beloftenploeg een andere mindset moet hebben. "Als coach van Jong FC Utrecht moet je vanuit het grotere plaatje denken. Je focus moet zijn om spelers beter te maken en daar moet alles voor wijken."
Je focus moet zijn om spelers beter te maken
Darije Kalezic
Kalezic is ondanks de laatste plaats in de competitie tevreden over wat hij ziet bij Jong FC Utrecht. "In de basis is het een ploeg die ik heel graag zie, die het Utrecht-dna heeft en die volgens de normen en waarden die wij graag willen zien functioneert."
Darije Kalezic over de functie van een opleidingstrainer

Vier spelers doorgestroomd

De meeste voldoening haalt de trainer uit het feit dat hij spelers aflevert aan de hoofdmacht. "Er zijn vier spelers doorgestroomd!" Djevencio van der Kust springt daarbij het meest in het oog. De linkerverdediger speelde 25 duels in de Utrechtse hoofdmacht en speelt in de MLS, de hoogste Amerikaanse competitie. "Dat is Champions League!" zegt Kalezic.
"Dit jaar is Rick Meijssen vertrokken naar Sparta, een club uit de top 6. En Derensili Sanches is in de winterstop naar het eerste gehaald, waar Ruben Kluivert ook al minuten heeft gemaakt. Daar ben ik trots op."