VVSB maakt einde aan ongeslagen reeks Hercules: 'Verliezen op voetbalslimheid'

Oussama Lahri scoorde namens Hercules
Oussama Lahri scoorde namens Hercules © Geert Lommers
Utrecht - Zeven wedstrijden had Hercules niet verloren. De laatste keer dat de Utrechters onderuit gingen in de derde divisie was op 6 november vorig jaar tegen JOS Watergraafsmeer. Na vier zeges en drie gelijke spelen legde VVSB Hercules op de pijnbank met een terechte 2-0 zege. Het leverde de thuisploeg de periodetitel op.
Arnold Schenk analyseert VVSB - Hercules
In Noordwijkerhout kregen de toeschouwers een vermakelijke eerste helft voorgeschoteld, nadat de eerste ontmoeting al in 2-2 was geëindigd. Hercules kreeg kansen in de eerste helft, maar VVSB was een tikje beter. Dat resulteerde drie minuten voor rust in de openingstreffer voor VVSB. Topscorer Leroy George kopte raak. De oud-speler van FC Utrecht deed dat op aangeven van Jesse van Nieuwkerk. 1-0 was de ruststand.
Het had ook 3-3 kunnen zijn
Hercules-trainer René van der Kooij
"Het zat er vandaag gewoon niet in", vertelde Hercules-speler Tim Waterink. "We krijgen die goal op het meest kloterige moment tegen die je maar kan bedenken. Je hoopt het dan in de rust te verwerken, maar dat lukte vandaag helemaal niet."
Tim Waterink: 'Vlak voor rust is het meest kloterige moment om een goal tegen te krijgen'

Genadeklap

De eerste grote kans in de tweede helft was voor Tim Waterink van Hercules. Zijn kopbal werd van de lijn gehaald door VVSB. Daarna liet Hercules lange tijd weinig zien. Het kwam maar moeilijk onder de druk van VVSB uit. In de slotfase deelde VVSB de genadeklap uit met een lage schuiver in de hoek van Danny Bakker.
René van der Kooij: 'Zij hadden meer voetbalslimheid'
"Het had ook 3-3 of 6-6 kunnen worden", vond Hercules-trainer René van der Kooij. "Als je zoveel kansen krijgt moet er ook een in. Helemaal in een topwedstrijd als vandaag, want we speelden wel tegen een topclub. Het verschil zat hem denk ik in voetbalslimheid."

VVSB - Hercules 2-0

42' Leroy George (1-0)
90' Danny Bakker (2-0)