Linda Helbling hoofdtrainer vrouwenteam FC Utrecht

© fcutrecht.nl
Utrecht - FC Utrecht heeft Linda Helbling (43) aangesteld als hoofdtrainer van het nieuwe vrouwenteam. Helbling heeft in de Domstad een contract voor twee seizoenen getekend, dat per 1 juli 2023 ingaat. De coach uit Ede is de komende maanden betrokken in het proces rondom de totstandkoming van de staf en selectie van het eerste elftal van FC Utrecht vrouwen, het team dat in juli zal starten met de trainingen als voorbereiding op het seizoen 2023/2024.
Sinds dit seizoen is Helbling in Ede werkzaam als hoofd opleiding bij DTS’35, de club waar ze de voorbije zeven jaar ook aan het roer stond als hoofdtrainer van het eerste vrouwenteam. Daarin werd ze twee keer kampioen in de topklasse. Ook is Helbling werkzaam als talentcoach binnen het KNVB jeugdplan Nederland. In haar spelerscarrière kwam Helbling uit voor Blauw Geel ’55, VVOG, Puck Deventer, SC Muiden, Wartburgia ASV en DTS’35 Ede.
"Wij zijn enorm trots dat we Linda mogen presenteren als hoofdtrainer van FC Utrecht vrouwen", geeft manager vrouwenvoetbal Marlou Peeters aan. "In juli van dit jaar start er een geheel nieuw vrouwenteam en daarvoor zochten we naar een hoofdtrainer die samen met ons wil bouwen aan de eerste selectie van FC Utrecht vrouwen, die past bij de ambities en doelen van de club. In de naam van Linda Helbling hebben wij die persoon gevonden en in de diverse gesprekken kwam al snel naar voren dat haar voetbalvisie naadloos aansluit op het dna van FC Utrecht. Daarnaast is haar ervaring in het vrouwenvoetbal een absoluut pluspunt."
"Ik ben enorm dankbaar voor de kans die FC Utrecht mij geeft", vertelt de trotse Helbling. "Op het gebied van visie, denkwijze en mentaliteit past de club uitstekend bij mij, dat voelde direct goed. Het eerste doel is om voor de voorbereidingen op het nieuwe seizoen een selectie neer te zetten waarmee aanvallend en attractief voetbal gespeeld kan worden en waarbij we samen strijden om in de top 6 te eindigen. Ik kijk er enorm naar uit om straks dagelijks op het veld staan met een ambitieuze selectie."