FC Utrecht zonder Sagnan naar bekerduel tegen AZ

© RTV Utrecht
Utrecht - FC Utrecht moet het dinsdag in de bekerwedstrijd tegen AZ doen zonder Modibo Sagnan. De verdediger viel zaterdag tegen Heerenveen geblesseerd uit. De ernst van de blessure is nog niet duidelijk, maar de Fransman verscheen maandag niet op het trainingsveld. Hij liet zijn blessure onderzoeken.
Trainer Michael Silberbauer zal dus moeten puzzelen. Hij heeft achterin een aantal opties. Mark van der Maarel kan terugkeren in de basis als centrale verdediger. Ook Ruben Kluivert is daar een optie, en als de Deen wil kiezen voor een rechtsbenige en een linksbenige centrale verdediger kan ook Nick Viergever naast Mike van der Hoorn in het centrum spelen. In dat geval moet er een andere linksback worden opgesteld.
Michael Silberbauer blikt vooruit op bekerduel tegen AZ
"Er zijn inderdaad een paar mogelijkheden", zegt Silberbauer. "Ik weet nog niet hoe we hem gaan vervangen." Voor het overige lijkt de Utrecht-trainer de laatste weken zijn basiself te hebben gevonden. "We moeten vastigheden creëren. Ik ben op zoek naar een basis, maar zoals ik al vaker gezegd heb, we kunnen het niet met elf spelers. We hebben een complete selectie nodig. Nu moet de volgende laten zien dat hij er klaar voor is."

Klaiber heeft vertrouwen

Verdediger Sean Klaiber heeft zin in de wedstrijd. "Bekerwedstrijden maken altijd iets aparts los, zeker als we thuis spelen." Het probleem is alleen dat Utrecht tegen AZ uit speelt. "Dat is helaas wat wij te vaak doen in de beker. Uit spelen. Maar het leeft enorm. Wij kunnen wel weer een succes gebruiken." Op de maandagtraining droeg Klaiber geen roze hesje. Dat zou erop kunnen duiden dat hij tegen AZ geen basisplaats heeft. "Daar let jij dus op? Dat moet je morgen maar zien, verrassing!", zegt de rechtsback.
Sean Klaiber, vol vertrouwen voor bekerduel met AZ
Klaiber is vol vertrouwen voor de bekerpot tegen AZ, dat baseert hij op de 5-5 in het competitieduel tegen de Alkmaarders, maar ook de zege op Heerenveen. "Als je ziet hoe wij spelen. Eindelijk trekken we de overwinning eruit. Het is best positief." De verdediger raakte ook niet in de war na de vijf tegentreffers die Utrecht vorige week opliep tegen AZ. "Dat waren bijna allemaal persoonlijke fouten. Dat kan er makkelijk uit."

Strafschoppen

Aan het einde van de maandagtraining namen de spelers van FC Utrecht strafschoppen op doelman Vasilis Barkas. Tot een lijstje van vijf gegadigden om, indien nodig, FC Utrecht via strafschoppen verder te laten bekeren heeft dat niet geleid. "Nee, dat hangt er ook vanaf wie er nog in het veld staan en hoe spelers zich voelen", zegt Silberbauer.
Als ik hem moet nemen sta ik er
Sean Klaiber
Maar je kunt met strafschoppen oefenen nooit de echte wedstrijdspanning oproepen. Maar toch kan het geen kwaad om te oefenen, vindt Sean Klaiber. "Je kunt je vaste hoek trainen. Maar in een vol stadion gaan de dingen echt spelen. Koele kikkers, zoals Gustafson en Haller, kijken naar wat de keeper doet. Anderen hebben een vaste hoek."
Trainer Silberbauer maakt een vergelijking met het leger. "Voor een militaire missie gaan soldaten ook op oefening. Dan gaat er niemand dood. Als het echt wordt kan dat wel gebeuren. Toch moet je oefenen om je je zo goed mogelijk voor te bereiden." Sean Klaiber kan er, mocht het nodig zijn, een nemen. "O jawel hoor, jullie hebben het nog nooit gezien omdat het nog nooit nodig is geweest. Maar als ik hem moet nemen sta ik er."

AZ - FC Utrecht begint dinsdag om 18.45 uur en is live te volgen in een extra uitzending van Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht. Die uitzending begint om 18.30 en duurt tot 21.00 uur. In geval van verlenging gaan we ook na 21.00 door.