Can Bozdogan: 'Het Nederlandse voetbal bevalt me goed'

Can Bozdogan namens FC Utrecht
Can Bozdogan namens FC Utrecht © Orange Pictures
Utrecht - Can Bozdogan geldt in Duitsland en Turkije als een groot talent. Sinds afgelopen zomer speelt de in Keulen geboren middenvelder, die zowel een Duits als een Turks paspoort heeft, voor FC Utrecht. Utrecht huurt de 21-jarige Bozdogan van Schalke'04. Eerder speelde hij ook op huurbasis voor Besiktas.
Bozdogan kwam in 19 competitie- en bekerduels in actie voor FC Utrecht en scoorde daarin één keer. Het voetbal in Nederland bevalt hem wel, vertelde hij afgelopen zaterdag na de 1-0 zege op Heerenveen. "De ploegen proberen het allemaal voetballend op te lossen en dat ligt mij heel goed en dat bevalt me wel."
Dan is ook de vraag wat hij na dit seizoen gaat doen. Hij kan terug naar Schalke, maar wellicht kan hij ook in de Galgenwaard blijven. "Ik concentreer me op dit moment vol op Utrecht, er zijn mooie dingen hier. Ik bekijk alles wedstrijd per wedstrijd en dat loopt erg goed. Ik ben blij dat ik hier ben."
Can Bozdogan in gesprek met René van den Berg
Bozdogan maakt niet alleen indruk in Utrecht. Ook in Istanbul, bij Besiktas was hij een grote meneer. "Daar liep het ook goed. Het was ook een goed seizoen en ja, nu ben ik hier." Maar Turkije en Nederland zijn niet te vergelijken, vindt hij. "Dat zijn twee verschillende competities maar ik denk dat de Nederlandse competitie me meer ligt omdat het meer voetballend is."