Tim's helpen Hercules aan zege op TOGB: 'Speelden zeer goed'

Hercules - TOGB
Hercules - TOGB © RTV Utrecht
Utrecht - Hercules heeft het thuisduel in de derde divisie B gewonnen van TOGB. De Utrechters wonnen met 3-1 dankzij treffers van Tim Pieters en Tim Waterink.
Verslaggever Arnold Schenk over de zege van Hercules
Na iets meer dan een kwartier voetballen kwam Hercules op 1-0 voorsprong. Tim Pieters schoot de bal via de paal binnen en dat was een beloning voor een sterke eerste helft van de Utrechters.
De tweede helft was net begonnen toen de 2-0 op het scorebord kwam. Op aangeven van Oussama Lahri kon clubtopscorer Tim Waterink raak schieten. Dat was zijn veertiende doelpunt van het seizoen.
De spanning kwam nog even terug doordat Dean Zandbergen namens TOGB de aansluitingstreffer wist te maken. Tien minuten voor tijd zorgde Pieters met zijn tweede van de dag voor de 3-1 eindstand in het voordeel van Hercules.

Ranglijst

Hercules staat in de derde divisie B op de vierde plek. De Utrechters hebben 39 punten. De achterstand op koploper ADO'20 is 13 punten.

Overtuigende zege

"Ik vond ons spel in de eerste helft zeer goed. We hadden heel veel beweging met positiewisselingen", zei trainer René van der Kooij na afloop. "We vergaten onszelf nog meer te belonen."
Op de goal na had TOGB haast geen kansen. "We hadden eigenlijk wel met 5-0 of 6-0 kunnen winnen", zegt Van der Kooij.
Hercules-doelman Fons Mulder: 'Tegengoal is zuur'
Hercules hield niet de nul. "Mijn tenue was nog helemaal schoon, ik dacht die kan de kast weer in", aldus doelman Fons Mulder. "Dat ze scoren is dan wel zuur. Daarna roken ze toch bloed, terwijl ze nog niks hadden gecreërd."
"De afstand tot de koploper is gigantisch groot. We richten ons op een periodetitel en dan zien we wel waar het schip strandt", besluit Mulder.
Hercules-trainer Rene van der Kooij in gesprek met verslaggever Arnold Schenk

Hercules – TOGB: 3-1

18' Tim Pieters (1-0)
46' Tim Waterink (2-0)
60' Dean Zandbergen (2-1)
80' Tim Pieters (3-1)