Jong FC Utrecht hoort alles suizen na bezoek aan Almelo: 6-1

© Fcutrecht.nl
Utrecht - De beloftenploeg van FC Utrecht heeft vanavond pijn geleden in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Tegen de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie werd het 6-1.
Utrechts lijdensweg begint al in minuut acht als Heraclied Nikolai Laursen een strafschop benut: 1-0. De ploeg van Darije Kalezic kan zich daarna niet revancheren, want het betere spel blijft van de thuisploeg komen. Een kwartiertje later resulteert dat in de 2-0: Justin Hoogma tikt van dichtbij raak.
Ook daarna kan Jong FC Utrecht geen vuist maken. Sterker nog: het komt een minuut later op 3-0 achterstand te staan door Anas Ouahim. Het duurt vervolgens nog tien minuten voordat Kalezic ingrijpt en twee spelers wisselt.

Vroege wissels

Van Eldik en Vertrouwd mogen douchen, Ikeshita en Leliendal komen binnen de lijnen. Ook met dit duo kan Jong FC Utrecht geen potten breken. Want een minuut later scoort Emil Hansson zijn tweede en Heracles' vierde: 4-0. Dat is ook de ruststand.
Na de thee doet Heracles het rustiger aan en komt Jong FC Utrecht meer aan de bal. Dat levert in minuut 58 de 4-1 op: Mees Rijks werkt de bal met een sliding tegen de touwen. Van doordrukken is geen sprake, want vijf minuten later komt de thuisploeg op 5-1 via invaller Lasse Wehmeyer.
Diezelfde Wehmeyer bedient een kwartier voor tijd nog eens het publiek door 6-1 te maken. Daar stopt het na negentig minuten. Jong FC Utrecht blijft laatste, Heracles kruipt richting koploper PEC Zwolle.