Drukke slotdag transferwindow FC Utrecht: Redan vertrekt, Jensen (Ajax) komt

© René van den Berg / RTV Utrecht
Utrecht - FC Utrecht heeft zich op de slotdag van het transferwindow met twee spelers versterkt: Anthony Descotte (19) komt over van het Belgische Charleroi. Victor Jensen (22) van Ajax.
Waar spelers komen, gaan weer anderen. Spits Daishawn Redan keert terug bij Hertha BSC, Moussa Sylla verhuist naar Caen en Arthur Zagre, eigendom van AS Monaco, maakt het seizoen op huurbasis af bij Excelsior.

Descotte & Jensen

Descotte is een Belgisch jeugdinternational die in diverse leeftijdscategoriën 21 keer het shirt van de Rode Duivels droeg. Daarin tekende de centrumspits voor 14 doelpunten. Bij zijn club Charleroi krijgt hij nauwelijks speeltijd. FC Utrecht huurt de aanvaller tot het einde van het seizoen.
Victor Jensen is een Deense middenvelder die sinds 2017 bij Ajax onder contract staat. Hij speelt overwegend in Jong Ajax in de eerste divisie. Vorig seizoen debuteerde hij als invaller in de hoofdmacht in de competitiewedstrijd tegen NEC.
Ajax heeft Jensen al twee keer verhuurd. Van februari tot juni 2021 speelde hij voor het Deense Nordsjaelland. Tussen maart en december 2022 kwam hij uit voor het Noorse Rosenborg Trondheim.
Victor Jensen is een veel scorende middenvelder. In 105 duels in Jong Ajax, Nordsjaelland en Rosenborg maakte hij 22 doelpunten. Als Deens jeugdinternational scoorde hij in 37 interlands twaalf keer. Jensen tekent tot medio 2026.